21.02.2014 Daniek Hilverts

Naam: Daniek Hilverts 
Leeftijd: 16 jaar
Ouders: Harry Hilverts & Greetje Hilverts-Sterenborg
Onstwedde: "Woon ik al mijn hele leven"

De eerste vrouwelijke deelnemer waar ik voor de nieuwe rubriek mee in gesprek ben is Daniek Hilverts. Daniek is 16 jaar en studeert vier dagen per week aan het ROC Menso Alting college in Groningen. De opleiding die zij hier volgt is Onderwijsassistent. In het kader van deze opleiding loopt Daniek ook elke week een dag stage bij CBS De Zaaier in Vlagtwedde. 

“Vroeger speelde ik met vriendinnetjes altijd al schooltje”, lacht Daniek. “Het blijkt dat ik een goede keuze heb gemaakt, want de opleiding en mijn stage bevallen beide heel goed”. Er is een kleine twijfel geweest tussen een economische opleiding en Onderwijsassistent, maar uiteindelijk is de keuze toch gevallen op de opleiding in Groningen, “ik vind vakken als pedagogiek en didactiek echt heel interessant”. Daniek vertelt dat dat ze inmiddels met zekerheid kan zeggen dat ze juf wil worden.

Als we het hebben over het dorpsleven in Onstwedde, duurt het niet lang voordat Daniek vertelt over haar sportactiviteiten: “In de lente en zomer mountainbike ik weleens in de omgeving. Maar in  teamverband ben ik bij volleybalclub VCO ’72 te vinden. Een hele leuke vereniging waar ik in meisjes A1 speel”. Als ik vraag naar de leukere momenten vertelt Daniek: “Vorig jaar hebben we met de B1 nog in de hoofdklasse gespeeld. En in de feestweek ben ik ook altijd blij dat het beachvolleyballen georganiseerd wordt”. 

In Sporthal De Bast is Daniek dus regelmatig te vinden. Echter is Daniek niet alleen hier actief als jeugdig dorpsgenoot. In Jeugdsoos de Boerderij is ze namelijk vaak op de zaterdagavond aanwezig. Is het niet als bezoeker, dan als vrijwilliger: “Ik sta afwisselend achter de bar of bij de garderobe, volgens mij nu meer dan een jaar”. Maar ook aan de Vakantiespelweek draagt Daniek haar steentje bij. “Ik ben nu twee keer leiding geweest, ik vind het iedere keer weer een geweldige week. Ik hoop een thema met betrekking tot sport nog een keer mee te maken”.

“Ik vind Onstwedde een mooi dorp om te wonen, doordat er zoveel sportmogelijkheden en verenigingen zijn. Dat er nog een jeugdsoos is, vind ik ook mooi.” Als het dan toch nóg leuker kan, dan zou Daniek wel graag een drogisterij zien komen, “lijkt me wel handig”. Wat Onstwedde ook een mooi dorp maakt is dat je zoveel mensen kent, dat zorgt voor gezelligheid. “Zoals met het jubileumweekend van Onstwedder Boys vorig jaar in oktober, twee dagen feest met allemaal dorpsgenoten. Dat was echt een supermooi weekend!” Wat dat betreft is de feestweek komende zomer (in september, red.) een mooi vooruitzicht, als er ook weer een feesttent komt. “Met een avond muziek voor jong en oud. Dat wordt vast gezellig!”

Email Wouter de Vries