Pannakooi

In Onstwedde is met het realiseren van de MFA De Bast, aan de Karskenslaan ook een Pannakooi gebouwd.

Maar wat is eigenlijk een Pannakooi?
Een panna (Surinaams voor poortje) is een voetbalterm waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt. Bij een succesvolle panna is het belangrijk dat je de bal na de “poort” in eigen bezit houdt. Een panna is afkomstig uit het straatvoetbal, waarbij de meest behendige spelers elkaar proberen uit te dagen en te “vernederen” door onder andere het poorten van de tegenstander.

Het steeds populairder wordende spel Panna is van deze term afgeleid. Het Panna spel is oorspronkelijk afkomstig uit Suriname en is sinds enkele jaren immens populair in Nederland. Pannavoetbal een voetbalspel wat wordt gespeeld in een pannakooi, waarbij techniek en skills erg belangrijk zijn. De populariteit komt met name door de snelheid en het spektakel van het spel.

Het pannavoetbal is erg geschikt om technische vaardigheden van het voetbal te leren en te ontwikkelen. Met name de behendigheid en techniek in kleine ruimtes worden hierbij optimaal getraind. Mede om deze reden zie je ook op voetbalverenigingen steeds vaker een pannakooi.

Openingstijden Pannakooi tijdens schooldagen en de weekenden:

  • Van 8.00 tot 18.00 uur
  • Op zaterdag is het open van 9.30 tot 18.00 uur
  • Op zondag gesloten


Voor de vakantieperioden gelden afwijkende tijden:

  • Op maandag tot vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur
  • Op zaterdag, zondag en op feestdagen gesloten


Voor spelregels en meer info over Panna