VoorzieningenWijzer

De VoorzieningenWijzer.

Wat is het?

Nederland heeft een goed vangnet voor huishoudens die weinig te besteden hebben. Van toeslagen van de Rijksoverheid tot de gemeentelijke regelingen, van Jeugdfonds Sport & Cultuur tot de keuze van een passende zorgverzekering of een goedkopere energieleverancier. Maar dan moet je wel weten waar je recht op hebt en hoe je dat aanvraagt. Precies daar helpt de VoorzieningenWijzer bij.
De VoorzieningenWijzer is een instrument dat ingezet wordt om inwoners van de gemeente Stadskanaal financieel gezond te houden.

Hoe werkt het?
Bij Stichting Welstad zijn drie maatschappelijk werkers opgeleid tot consulent VoorzieningenWijzer. Dit zijn Ruurd Post, Jerremy Groenendal en Trea van Groningen. Zij komen bij de mensen thuis en vullen samen met hun de tool in. De aanvrager krijgt in één gesprek duidelijke uitleg waar hij/zij recht op heeft of op welke vaste lasten er bespaard kan worden. Bijvoorbeeld heeft iemand recht op één van de minimaregelingen die er op gemeentelijk, provinciaal of en landelijk niveua zijn? Of heeft iemand recht op Toeslagen? Ook wordt er onderzocht of de vaste lasten van de energienota en de zorgverzekering omlaag kunnen. Het is een op maat gemaakt advies en de  tool is gratis!!

Aanmelden, hoe gaat dat?
De aanmelding gaat via Stichting Welstad. T (0599) 635999 of via mail .

Tot slot.
Heb je hierover nog vragen óf over andere zaken die over financiën of armoede gaan? bel dan gerust.

Signaleer je bij anderen dat er sprake is van  financiële problematiek, dan zijn verwijzingen ook zeer welkom bij ons.  Wij willen inwoners van Stadskanaal zo vroeg mogelijk helpen met hun financiële vragen en zorgen.  

Samen kunnen we ons sterk maken tegen armoede en financiële problemen.

Klik hier voor meer informatie voer de VoorzieningenWijzer