• Terug
  • Wandeling 1,2,3,4 Onstwedde

Vertellingen, scènes en demonstraties tijdens wandeltocht 1,2,3,4 Onstwedde.

Eén gemeentehuis, twee brinken, drie kerken en vier molens. Het is niet allemaal meer in oude luister aanwezig, maar het zijn wel de locaties waarlangs de zes kilometer lange route van het wandelevenement 1,2,3,4 Onstwedde leidt. Onderweg zijn er diverse vertellingen, scènes en demonstraties over het verleden van Onstwedde.

De wandeling is opgezet voor zowel bewoners van dorp en regio die iets meer te weten willen komen over de historie van Onstwedde, als voor toeristen en recreanten die het gebied wat beter willen leren kennen. De wandeling vindt plaats in de schoolvakantie, zodat er in deze regio een leuke extra activiteit is voor toeristen.
Stichting Ocrea organiseert deze wandeling samen met de Onstwedder Handelsvereniging en stichting Onstwedder Gaarv'n. Exploitant Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling is betrokken als adviseur.

De wandeling 1,2,3,4 Onstwedde leidt de wandelaars in groepsverband onder leiding van een gids door en rond Onstwedde. De deelnemers komen van alles te weten over de geschiedenis van Onstwedde, onder meer het voormalig gemeentehuis, de moord op pastoor Else, de drie juffers van de Juffertoren en de vier molens van Onstwedde. Stichting Onstwedder Gaarv'n verzorgt onderweg enkele demonstraties oude ambachten.

De wandeltocht 1,2,3,4 Onstwedde vindt een aantal keren plaats tijdens de zomermaanden.

Meer informatie en data worden gepubliceerd op deze site.