28.08.2018 Snackbar 't Wold

Gesprekspartners: Albert en Trijnie Meems en Elisa Velema

"Het land van kroketten, frikadellen, die je tot aan de Spaanse kust kunt bestellen" zingt Lange Frans. Maar je kunt ook gewoon naar snackbar 't Wold in Onstwedde bellen. Albert & Trijnie vertellen hoe alles in 2012 begon, vanaf de aankoop van het gebouw tot aan de eerste keer pindasaus maken.

De officiële opening was in november 2013, over ruim 2 maanden wordt dus het 5 jarig jubileum dus gevierd. Het begin was er een jaar daarvoor, in 2012. Trijnie vertelt: "Ik werkte toen in loondienst bij de Coop en had daar steeds minder lol in. Daarnaast was ik toen als secretaresse  betrokken bij de Handelsvereniging en daar kwam de opmerking weleens voorbij dat het zo jammer was dat er in Onstwedde geen snackbar meer was. Ik zag dat eigenlijk wel zitten! Albert leek het in eerste instantie niet echt iets, "Och nee man" was zijn eerste reactie." Albert verklaart: "Ik werkte al 25 jaar bij Essent, waar ik allerlei verschillende functies heb gehad. Ik reisde veel, zo reed ik vaak naar Den Bosch. Eigenlijk had ik het wel gezien bij Essent en toen zijn Trijnie en ik serieus over een snackbar na gaan denken."

Na een zoektocht komen Albert en Trijnie uit bij het voormalige pand van Hids Verzekeringen aan de dorpsstraat. Een gunstige locatie aan een doorgaande weg, tegenover supermarkt Coop. "Ook het pand zelf was eigenlijk perfect. We hebben aan grote werkzaamheden alleen de voormuur eruit gesloopt en een pui laten bouwen" vertelt Albert. Inmiddels kunnen mensen ook bij (lees: achter) de snackbar terecht voor feesten en partijen. In "De Garage" is ruimte voor 36 mensen, af te huren voor een verjaardagsfeest, buurtbarbecue en ga zo maar door. Daarnaast biedt de snackbar met groot terras uitgebreide menu's, vele soorten snacks, sorbets, ijs, milkshakes en koffie (met appelgebak). En niet te vergeten, specialiteit van het huis: het broodje 't Wold.

En toch, in het begin was het hectisch. Trijnie moet er nu wel om lachen: "Het is nieuw en je weet nog niet hoe alles precies gaat. Er was nog geen structuur. Pindasaus maken kostte ons zo 20 minuten! Nu is het in 5 minuten gemaakt." Na een aantal succesvolle jaren bleek de ruimte ook een probleem. Albert vertelt over de uitbreiding: "We hadden gewoon te weinig ruimte, in het najaar van 2017 hebben we de keuken uitgebreid. Met die extra vierkante meters is het nu een stuk prettiger werken." Inmiddels is er een team van 9 mensen: Elisa Velema is sinds kort de derde vennoot van de snackbar en is al vanaf de opening in dienst. Ze woont lekker dichtbij, namelijk in een appartement boven de snackbar. Giel, Sanne, Annetta, Nienke, Ria (zusje van Trijnie) en Johan maken het team compleet.
Om als ondernemer stappen te maken en succesvol te kunnen zijn is durf nodig wat Albert en Trijnie betreft: "Durf om goede investeringen te doen bijvoorbeeld. En in ons vak is netheid erg belangrijk, mensen kunnen zien dat we een schone keuken hebben. Klantvriendelijkheid en service staan daarnaast ook hoog in het vaandel." Albert en Trijnie zijn dankbaar voor de loyale klanten die blijven komen en de kans die ze daarmee hebben gekregen om de snackbar tot een succes te maken. Albert, Trijnie en Elisa ondernemen er met plezier en daarmee blijft het broodje 't Wold voortbestaan!

Snackbar 't Wold

Menukaart