29.06.2018 Folkers Zonweringen

Sponsor: Folkers Zonweringen
Gesprekspartner: Robert Folkers

Sponsoren van Onstwedde.info komen niet alleen maar Onstwedde en omringende gehuchten. Bij verschillende projecten binnen en rondom het huis wordt er logischerwijs ook vaak verder gekeken. Heb je bijvoorbeeld een zonwering, overkapping of garagedeur nodig? Dan bestaat er een goede kans dat er een mailtje of belletje richting Mussel gaat.

“Folkers Zonweringen en rolluiken bv is echt een familiebedrijf”, zo omschrijft Robert Folkers het bedrijf dat zijn vader Ko Folkers ruim dertig jaar geleden oprichtte. Robert is sinds 3 jaar inmiddels eigenaar. “Er lag zeker handel in de branche. Inmiddels zijn we gegroeid tot een bedrijf met 9 werknemers, waaronder ook nog mijn oom Harm Folkers die er ook al vanaf het begin bij betrokken is. Waar we ons in onderscheiden? We bieden kwaliteit en service, we gaan voor tevreden klanten. Dat doen we in een straal van zo’n 35 kilometer rondom Mussel. In de provincie Groningen soms nog iets verder weg.” En Drenthe? “Dat is best wel apart, We komen wel in Drenthe, maar we komen op één of andere manier de Hondsrug maar niet goed over!” lacht Robert.

Hoe ontstaat nou zoiets en hoe komen überhaupt toch nog steeds weer nieuwe klanten de winkel binnen? “De service die wij verlenen, en de kwaliteit die wij leveren daar wordt over gepraat. Voor de rest zorgen de tevreden klanten waarschijnlijk voor weer nieuwe klanten. We adverteren ook in vakbladen en de huis-aan-huisbladen, maar wat dat nu exact voor waarde heeft is lastig te meten.” Door de manier van antwoorden formuleren en af en toe de stiltes na een vraag blijkt dat Robert zorgvuldig zijn woorden kiest en goed over ondernemerschap nadenkt. Op de vraag wat je nu als ondernemer precies nodig hebt om succesvol te zijn en blijven valt dan ook een nog langere stilte…: “Poeh, dat is een lastige vraag.” Dan breekt moeder Gretha Folkers in: “Robert heeft een toekomstbeeld, een visie en een geloof. Daarnaast is hij standvastig, ook dat is goed. Sowieso heeft elke goede ondernemer mensenkennis nodig en als bedrijf staan we voor eerlijk ondernemerschap.”

Last van de webshops en het internet is volgens Robert lastig te zeggen: “Tegen de prijsstellingen kun je niet concurreren. Maar wat weet een gemiddelde consument van de traditionele markies zonnescherm en de pergola zonwering van nu? En van de verschillende uitvalschermen en knikarmen? Wij hebben veel productkennis die we graag willen delen en daarnaast kunnen mensen ook bij ons terecht voor meer “outdoor-living”. Dan kun je denken aan loungesets, heaters en regenweringen. Het gaat steeds meer om een totale beleving met deze aanverwante producten.”

Door de uitbreidingen in het assortiment is de agenda voor Folkers Zonweringen het hele kalenderjaar door dus goed gevuld, al is het in de zomerperiode altijd drukker. En de verdere toekomst?: “Wij blijven ondernemen zoals wij het vanaf het begin al doen. Dat wil zeggen; kwaliteitsproducten voor een scherpe prijs die zijn opgemeten en worden gemonteerd door onze eigen vakmensen.

Website Folkers Zonweringen