02.12.2017 Camping De Drie Aa's

Sponsor: Camping De Drie Aa's
Gesprekspartners:
Geert en Trijnie Luring

Op bezoek, middenin het campingseizoen... Nee, toch niet. Maar van begin voorjaar tot laat in het najaar is camping De Drie Aa's voor menig rust-, kampeer- en natuurliefhebber de vakantieplek bij uitstek. Prima reden om aan de vooravond van de winterperiode alles te weten te komen over de camping in buurtschap Wessinghuizen.

"Geert kwam thuis en we waren nog over een naam aan het nadenken" vertelt Trijnie met een beginnende grijns op het gezicht: ""Wat vind je van De Drie Aa´s?” vroeg hij en ik vond het direct een geschikte naam." Geert verklaart waar de naam op gebaseerd is: "Bij het bruggetje van Oud Veele komen de beekjes Mussel A en Ruiten A samen in de Westerwoldse A". Het was halverwege de jaren '90 en een minicamping in Wessinghuizen was geboren.

De gemeente was al snel enthousiast over de camping om de recreatie in de regio verder te ondersteunen: "In 1995 kregen we de vergunning en toen zijn we gestart in 1996. Eerst was het alleen een weiland en een grasveld." Er werden bomen geplant en een parkeerplaats aangelegd, Geert en Trijnie deden bijna alles zelf. Inmiddels zijn er 14 plaatsen met een eigen elektrische aansluiting (6 ampère) en er is ook een toiletgebouw. Tot slot is er een stacaravan beschikbaar (4-persoons) en een appartement met 4 slaapplaatsen in 2 kamers (een zitkamer en een slaapkamer).

Na vele gastvrije jaren en bezoekers zijn er ook vele mooie anekdotes te vertellen. Trijnie: "Zo waren er een keer mensen uit Katwijk. Ze vertelden ons dat ze 's nachts om 1 uur twee stoelen voor de caravan gezet hebben en dat ze naar de sterrenhemel hebben gekeken. Ze vonden dat samen met de immense stilte en het aardedonker fascinerend en prachtig!" In Katwijk was het zeker ook mooi, maar er was altijd het geluid van de snelweg en het was nooit aardedonker vanwege de kassen. Of die docent uit het voortgezet onderwijs die er letterlijk tot rust kwam na een stressvol schooljaar. En ook de gasten die eerst niks van kamperen moesten hebben (maar met vrienden mee waren): nog hetzelfde weekend kochten ze een caravan.

"Mensen komen hier voor de rust en de omgeving. En wij zorgen ervoor dat ze zich welkom voelen door gastvrij en oprecht te zijn en een praatje te maken als mensen dat leuk vinden." Als minicamping is camping De Drie Aa's aangesloten bij SVR (Stichting Vrije Recreatie). Elke winter is er de SVR beurs, deze winter 27 januari in Hardenberg en op 3 februari in Leeuwarden: "Twintig jaar geleden kwamen we daar veel met de gasten in contact, ook met behulp van folders. Nu nog steeds wel, maar gasten vinden ons natuurlijk ook via internet en de website." Zodoende vinden de gasten informatie, kijken ze foto's en lezen ze dat er 'gewoon' Wifi aanwezig is op de camping: "Dat is toch ook wel belangrijk" voegt Trijnie toe.

Volgend jaar van 1 april tot 1 oktober is camping De Drie Aa's weer open. En in de verdere toekomst? "Wij gaan mooi zo door, zo lang als mogelijk is en we er plezier in hebben!”, daar zijn Geert en Trijnie het over eens.

Kijk eens op de website van camping De Drie Aa's!


Reageer – feedback – tips