Wolfs LakenveldersWij zijn een gemend bedrijf met zowel gangbare als natuurlijke akkerbouw in combinatie met onze Lakenvelder veestapel.


Natuurlijke akkerbouw
Akkerbouw op natuurlijke wijze betekent dat we in Ter Wupping granen, en peulvruchten verbouwen zonder kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen.

Stalmest en stro
De stalmest die onze koeien produceren gebruiken we om het land mee te bemesten en de gewassen goed kunnen groeien. Het stro wat van deze percelen afkomt, gebruiken we in de winter om de stal van de Lakenvelders mee in te strooien.


Onze Lakenvelders  grazen het grootste gedeelte van het jaar in de wei in Ter Wupping en naast de Burcht van Wedde. Natuurlijke weilanden met veel verschillende grassen, kruiden en klavers.
De kalfjes blijven ongeveer 5 -6 maanden zogen bij de moeder.

Zeldzaam runderras

Wij vinden de Lakenvelder een hele mooie en bijzondere koe om te zien. Daarom willen we graag bijdragen aan het in stand houden van het ras. De Lakenvelder is een zeldzaam Nederlands runderras. Op dit moment zijn er zo’n 3000 lakenvelder koeien in Nederland. Hierdoor verkeerd het ras in de gevaren zone en moeten alle zeilen bijgezet worden om het ras te behouden.Lakenvelder vlees

Een ras behouden doe je door het  te eten! Dit klinkt misschien gek, maar doordat we de dieren met onvolledige lakens, of niet-stamboekwaardige dieren slachten en verkopen, kunnen we het ras zuiver en in stand houden.
Wij zijn erkend leverancier lakenvelder vlees.Lakenvelder rundvleespakket

Het Lakenvelder rundvlees verkopen we in pakketten van 5 kg. Het pakket bevat  allerlei vleessoorten in verhouding tot wat er aan een Lakenvelder zit , bijvoorbeeld stoofvlees, gehakt, biefstuk, worstjes, runderlappen etc.


Wij werken met een intekenlijst, er wordt een Lakenvelder geslacht als alle pakketten verkocht zijn.
Voor aanmelding kunt u een email sturen, of even bellen!
Van ons krijgt u dan bericht wanneer het diepgevroren vleespakket kan worden afgehaald.

Lakenvelder ijs
IJs van de lakenvelder? Jazeker!
Het ijs is puur gemaakt van melk van De Witte Lakenvelder koeien in Friesland, heeft een superieure smaak en is licht verteerbaar. Het bevat geen smaakversterkers en een minimale toevoeging van onder andere suiker. Het is een natuurlijk product en wordt ook door mensen met een voedselallergie of een -intolerantie over het algemeen goed verdragen.
Verkrijgbaar in bakken van 1 liter in de smaken room en kaneel.


Voor bestellen, of een vraag, neemt u gerust contact met ons op!

Albert en Janitha Wolfs
2e Barlagerweg 21
9591 TT Onstwedde
06-13690835
E-mail
Facebook