20.08.2014 Willy Heikens

Mijn naam is Willy Heikens, doopnaam Willem, genoemd naar mijn opa Heikens, zoals het hoorde, geboren te Onstwedde aan de Dorpsstraat op 15 februari 1942.

Er is mij gevraagd door Bé Wilzing, via Jacob Scheper (een jeugdvriend van mij) iets over mezelf te vertellen, welnu bij deze.

Ik had een oudere zus, Heika, ben een zoon van Jan Heikens en Sophia de Vries.
Wij hadden een horecabedrijf aan de Dorpsstraat 49 te Onstwedde en in the fifties ook autobusonderneming, "Westerwoldia Express" evenals mijn oudoom Luud Heikens voor de oorlog had.

Bij het verlaten van de Hervormde Lagere School in 1954 kregen wij een prachtig gekalligrafeerd getuigschrift. Ik heb begrepen dat dit  eenmalig is gebleven tijdens het hele bestaan van de school. Na de lagere school ging ik naar de H.B.S. op het Ubbo Emmeus Lyceum te  Stadskanaal en fietste ik bijna dagelijks door weer en wind langs de boerderij van de opa van Bé Wilzing, later van zijn vader Albert, in Veenhuizen. Tijdens de lange schoolzomervakanties heb ik vaak geholpen op de boerderijen van Albert en vooral bij diens broer Hanne.

Na enige niet afgemaakte studies in Groningen moest ik in militaire dienst. Hierna wat zakelijke omzwervingen en in dienst getreden bij de Heineken Bierbrouwerij. Daardoor in 1968 in de Gelderse Achterhoek,Doetinchem, terecht gekomen, waar mijn zus Heika ook woonde (dat laatste was puur toeval).

Begin 1983 heb ik een bestaand hotel overgenomen (Stadshotel de Graafschap) gevestigd in 1956 en opgericht door de toenmalige mede-eigenaar van een van de eerste semi profclubs in Nederland; Voetbal Vereniging de Graafschap. Dit hotel bezit ik nog steeds en achter de schermen ben ik er nog actief mee doende.

Ik heb een zoon en een dochter die beide buitenlands wonen en werken. Tot voor kort biljartte ik nog altijd in De Nationale Cadre competitie.
Begin dit jaar ben ik echter getroffen door een herseninfarct en nu na een half jaar revalidatie krabbel ik weer wat op ('t kon minder). 'T is maar hoe je 't ziet.

Een goed gevoel heb ik altijd gehad bij mijn geboortedorp en zoals beloofd kom ik wel naar de reünie van de lagere school in september a.s. D.V., echter zonder fiets.