11.06.2014 Bé Louwdijk

Een tijd terug werd mij gevraagd om een stukje te schrijven voor Onstwedde.info.

Mijn naam is Bé Louwdijk, ik ben een zoon van Chris Louwdijk en Harmien Bessembinders. We hebben altijd gewoond op de boerderij aan de Holte 46, nu nr. 74 (waar nu Hans Dollen en Lukkien Kruiter wonen, red.).

In Holte ging ik ook naar de lagere school. ’s Zondags gingen we naar de NH kerk in Onstwedde. Na de lagere school ging ik daar naar de catechisatie en de jeugdclub. De jeugd club onder leiding van Jan Wolfs heb ik altijd erg gezellig gevonden. Na een paar jaar landbouwschool in Stadskanaal ging ik werken bij de HEMA. De boerderij van mijn ouders trok mij niet aan. Na de HEMA kwam ik te werken in het Lukas Ziekenhuis te Winschoten. Daar heb ik tot nu toe altijd gewerkt, inmiddels ruim 40 jaar.

Mijn vrouw, Riet, komt uit Oostwold (Oldambt). Ze werkte destijds bij de gemeente Midwolda. Omdat zij daar haar werkkring had, kwamen we in 1981 in Midwolda te wonen. In 1983 verhuisden we naar ons huis  aan de Goldhoorn in Oostwold. Daar wonen we nog steeds. We kregen twee kinderen, Nanda en Arno.
We gingen elke week naar onze ouders in Onstwedde. De kinderen leerden de omgeving van Onstwedde goed kennen.
In 1999 verkochten onze ouders de boerderij in Holte en gingen wonen aan de Hardingstraat 19 in Onstwedde. Daar hebben ze samen nog lange tijd gewoond. Toen vader in oktober 2012 werd opgenomen in het Hamrik in Nieuwolda, gaven onze kinderen te kennen graag naar Onstwedde te willen gaan om te  wonen in het huis van opa en oma. We waren daar erg blij om. Ze wonen daar nu al weer een jaar en voelen zich erg thuis in de gemeenschap van Onstwedde. Ook wij komen regelmatig in het dorp. De kinderen wonen er en uiteraard  familie en vrienden. Ook in de kerk van Onstwedde voelen we ons best thuis. Voorlopig blijven we hier nog wonen in Oostwold. Ik werk nog 2 ½ dag in het ziekenhuis en mijn vrouw werkt nog  bij de gemeente Oldambt.

Onstwedde is en blijft voor ons beiden nog steeds erg bekend.        

Met  een hartelijke groet,
Bé Louwdijk