13.08.2013 Anita Sterenborg

Beste Onstwedders,

Ik ben Anita Sterenborg geboren in 1964 op 22 september in Winschoten in het ziekenhuis maar heb gewoond in ’t Sterenborg.
Na de kleuterschool ben ik op de hervormde school geweest. Hierna ben ik naar de Mavo ’t Spieck gegaan. Vervolgens heb ik de Havo op het Ubbo gehaald.
Hierna ben ik het basisjaar op de Evangelische Hogeschool in Amersfoort gaan doen.
Als HBO-opleiding koos ik voor fysiotherapie.
Hier heb ik tot op heden geen spijt van gehad. Ik studeerde af in 1988 en heb altijd gewerkt als fysiotherapeut. December ’88 kreeg ik een baan in Nunspeet in de praktijk voor fysiotherapie en manuele therapie Boterenbrood. Daar werk ik nu nog. En voor degene die meerekent. Daar werk ik dan aan het eind van dit jaar 25 jaar.
Als ik terugkijk op mijn school periode tot mijn 18de was denk ik de Mavo tijd het leukst. De kleuterschool weet ik alleen nog de brokken kaas uit de witte emmers. De lagere school meester van der Beek in de derde die zo beeldend kon vertellen.
Maar van de Mavo tijd is  me het meeste bijgebleven. Het voert te ver om nu allemaal op te schrijven wat me allemaal te binnenschiet. Van leraren in jurken, lessen moppentappen tot zomeravonden zwemmen in ’t zwembad.

Op Onstwedder gaarv’n kwam ik Bert Wessels tegen. En dat werd verkering en uiteindelijk zijn we in 1989 getrouwd. Na kort in Biddinghuizen gewoond te hebben, verhuisden we naar Nunspeet.
Bert bleek bijna een Onstwedder. Opgegroeid in Stadskanaal, maar zijn moeder Grietje Gelling bleek geboren op de Roege baarg. En opa Harm Gelling bleek nog op de boerderij bij opa Nanne Sterenborg gewerkt te hebben. (Dit even voor de de oudere Onstwedders onder jullie).

Bert en ik hebben 2 jongens: Klaas-Harm en Anne-Gert. Ze zijn geboren in 2000 en 2003. Zij kennen Onstwedde ook goed. Met 2 oma’s daar en een hele rij ooms en tantes en neven en nichten zien zij ook regelmatig iets van Onstwedde. Ze zouden er wel willen wonen. Logisch als we in Onstwedde zijn is dat bijna altijd ter ere van een feestje.
De bezoekjes worden de laatste jaren wel wat korter doordat onze jongens op zaterdag natuurlijk hun sporten hebben en Bert op zondag tegenwoordig als hulpkoster regelmatig actief is.
In een vakantie proberen we nog wel eens een paar nachtjes over te blijven. Om de familie ook eens buiten een verjaardag of feestje om eens te ontmoeten en om al wandelend of fietsend de omgeving nog weer eens in ons op te nemen.  De jongens willen dan tegenwoordig altijd vissen in de haven.

Terug naar Nunspeet.
Daar leven we als gezin met veel plezier. Na zoveel jaren is Nunspeet ons heel eigen geworden. Zelf woon, werk en kerk ik in één en dezelfde wijk. De jongens gaan in de wijk naar school. Bert werkt op dit moment als buurtbeheerder in Oosterwolde Friesland. Na jaren geleden gestopt te zijn als beroepsmilitair.

Nunspeet is echt een dorp. Maar in de zomer met heel veel tijdelijke inwoners (vakantiegasten).
Nunspeet heeft veel te beleven wat natuur betreft. We hebben “de bos” en “de zee” zoals ze hier zeggen.
Dus bomen en water. Een veluws dorp met leuke stadjes als buren (Elburg en Harderwijk). En met het fietspontje ben je zo in de polder. Om daar langs het water te fietsen of een bezoek aan Walibi te brengen.

Een hartelijke groet uit Nunspeet.
Anita Wessels-Sterenborg

Bij de foto’s:
•    familiekiekje
•    varen op het Veluwemeer met mooi weer
•    Ook in de Nunspeetse bossen kun je prima mountainbiken.

e-mail

Website Boterenbrood