• Terug
  • Agenda
  • Kunst in Porre's Toen 2024
25 mei. 2024

Op 25 & 26 mei 2024 organiseert het team van KUNST in Porre’s Toen (Marleen Dijkdrent, Marina Tielke, Marion van der Laan en ik), weer een kunstevenement in onze tuin, gelegen aan de Dwarsstukkerweg 3, in het buitengebied van Alteveer (Gr).

Dit jaar duiken we met de bezoekers in de wereld onder onze voeten. Tal van kunstenaars laten ons dit weekend de verwevenheid met het onderaardse zien én ervaren.

Ons evenement is gratis te bezoeken en bezoekers zijn beide dagen welkom van 11.00 tot 17.00 uur.

Er staat je een enorme diversiteit aan kunstuitingen te wachten, want…
de ontmoeting met het ondergrondse
….voert je, via de kunst, terug naar de natuur en onze verhouding daarmee. Er is een geweldig mooi programma in de maak, waar niet alleen beeldend kunstenaars maar ook musici, een pottenbakker, fotografen, dichters & verhalenvertellers e.a. deel van uit maken.

Al onze kunstenaars hebben één ding met elkaar gemeen: ze laten je kennismaken met hun visie op de bodem en het verborgen bodemleven en stellen ons de vraag: zijn we nog wel verbonden?

Natuurlijk zal er ook een gezellig tuinterras zijn, waar je lekker kunt ontspannen onder het genot van biologische hapjes en drankjes.
Wil je onze voorbereidingen volgen en kennismaken met de kunstenaars? Volg ons dan vooral ook op KUNST in Porre's Toen en kunstinporrestoen.

Onze visie
Wij gaan ervoor om, net als eerdere jaren, kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom zal de toegang gratis zijn. Ook kunnen de bezoekers aan alle kunstuitingen op het terrein gratis deelnemen.
De enige inkomsten die wij die dag genereren komt via de verkoop van heerlijke en biologische hapjes en drankjes op ons terras. En dus…

Crowdfunding
Er is veel hulp nodig, om dit alles te kunnen realiseren. Onze eigen investering zit vooral in tijd, organisatie en voorbereidingen. We werken op non-profit basis, maar willen uiteraard wél onze deelnemende kunstenaars vergoeden voor hun inzet. Daarnaast maken wij organisatiekosten (drukwerk, overhead, inkoop van producten voor het terras etc.). Zoals jullie zullen begrijpen kan dit niet uit eigen portemonnee. Toch geloven wij erin dat een gratis kunstevenement prima samen kan gaan met grote uitgaven en weer helemaal in balans komt door aan jullie allemaal te vragen:

Kunnen we op jouw steun rekenen?
Want er is € 5.000 nodig om de kosten te kunnen dekken. Daarom zetten we in op deze crowdfundactie; om het bedrag bij elkaar te krijgen, maar ook omdat het project zo breder gesteund en gedragen gaat worden. KUNST in Porre's Toen wordt daarmee van ons allemaal. En ga ik nu dus een beroep doen op jou, en op jou, en op jou....
Iedere donatie - klein of groot - is ontzettend welkom. Voor snelle beslissers is er ook nog eens de keuze uit een aantal mooie tegenprestaties.

Mede namens alle mensen die hard aan het werk zijn om er een ongelofelijk weekend van te maken - Donjali Aeilkema (Gunderwied), Marion de Boer, Marleen Dijkdrent (IN KLEUR), Iris van Dorp (Voedselbos Ter Wupping) , Marijk Gerritsma, Odette van Heesbeen, Greet Kloeg (Trio 2 hoog-1 laag), Annet Koops (Het Scharlaken Imperium), Lianne de Kort, Marion van der Laan (Villa Artem), Bart van Lieshout (Kinderen van Moeder Aarde), Jenny Anna Linde, Margriet Modderman (Trio 2 hoog - 1 laag), Jolanda Muurman (Aardewerkplaats), João Luiz Naufel, Yuliia Orlova, Ineke Pals (Studio at 47) , Mikaela Reinton, Tineke Rouw, Lisette Scheffer Lisette Scheffer Art), Kathelijne Schelfhout, Marina Tielke (Hermitheart Art), Vasara, Sjoerd Visser (Trio 2 hoog - 1 laag), Heleen Wilkens (Illustratie I Kunst I Educatie), Rieneke Woelderink (Studio Mooiz), Bernard Wubbels (Gunderwied) - heel veel dank en hartelijke groeten, Geerte van den Wildenberg, initiator van KUNST in Porre's Toen.

Doneren

Facebook Uit de keuken van De Porrepoele

Website Bed & Breakfast De Porrepoele