11.08.2021 Wandeltocht 1,2,3,4 Onstwedde

Vertellingen, scènes en demonstraties tijdens wandeltocht 1, 2, 3, 4 Onstwedde.

Eén gemeentehuis, twee brinken, drie kerken en vier molens. Het is niet allemaal meer in oude luister aanwezig, maar het zijn wel de locaties waarlangs de zes kilometer lange route van het wandelevenement 1, 2, 3, 4 Onstwedde de deelnemers op de woensdagavonden 14 juli en 11 augustus leidt. Onderweg zijn er diverse vertellingen, scènes en demonstraties over het verleden van Onstwedde.
 
"De wandeling is opgezet voor zowel bewoners van dorp en regio die iets meer te weten willen komen over de historie van Onstwedde als voor toeristen en recreanten die het gebied wat beter willen leren kennen", vertelt Jan Hidde Wilzing namens dorpsbelangenorganisatie stichting Ocrea.
Ocrea organiseert deze wandeling samen met de Onstwedder Handelsvereniging en stichting Onstwedder Gaarv'n. Exploitant Margriet Nieuwenhuis van Gasterij Natuurlijk Smeerling is betrokken als adviseur.

Geschiedenis
De wandeling 1, 2, 3, 4 Onstwedde leidt de wandelaars in groepsverband onder leiding van een gids door en rond Onstwedde. De deelnemers komen van alles te weten over de geschiedenis van Onstwedde, onder meer het voormalig gemeentehuis, de moord op pastoor Else, de drie juffers van de Juffertoren en de vier molens van Onstwedde. Stichting Onstwedder Gaarv'n verzorgt onderweg enkele demonstraties oude ambachten. Ook is er voor de deelnemers een kopje koffie of thee met wat een verrassende lekkernij.
 
De wandeltocht 1, 2, 3, 4 Onstwedde vindt plaats op de woensdagavonden 14 juli en 11 augustus en duurt ca. 2,5 uur.

Deelname kost 5 euro (t/m 12 jaar 2 euro), inclusief versnapering onderweg. De inschrijving is open en vol is vol.

In verband met de coronaperiode kunnen per groep maximaal 20 deelnemers starten. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen starten er per avond 2 groepen, de eerste groep start om 18.30, de tweede groep om 19.00 uur.

Deelnemers worden geacht zich aan de (dan) geldende coronamaatregelen te houden.

Opgave