24.02.2019 Wandeling in het Dal van de Ruiten Aa

Kom genieten van een prille lentewandeling in het Dal van de Ruiten Aa.

Het prille voorjaar kondigt zich aan! De eerste bosanemonen vormen een prachtig witgeel tapijt in het bos bij Smeerling in het Dal van de Ruiten Aa. Natuurmonumenten en Gasterij Natuurlijk Smeerling bieden samen een aantrekkelijk wandelarrangement aan. Ga 24 februari op pad met de boswachter en geniet van de ontluikende Westerwoldse natuur. Sluit af met huisgemaakte snert in Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Voorjaar in aantocht
Ondanks het koude weer maakt de natuur zich al weer op voor het voorjaar. In het Dal van de Ruiten Aa ontluiken de eerste bosanemonen, hoor je de puttertjes en zijn er volop elzenproppen en ontluikende knoppen. Genoeg te zien om samen met een gids op pad te gaan door de bossen bij Smeerling vlakbij Vlagtwedde. Je vertrekt om 10.30 uur vanaf de parkeerplaats in Smeerling tegenover Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Snert met roggebrood
Aan het einde van de excursie staat er een kop huisgemaakte vega-snert van knolselderij klaar met roggebrood in Gasterij Natuurlijk Smeerling. Kosten leden Natuurmonumenten: € 4,50. Niet-leden: € 5,50. Te betalen in de Gasterij.

Aanmelden gratis excursie
Gaat u mee met de excursie? Meld je dan aan via de website van Natuurmonumenten. De excursie is gratis, maar aanmelden is verplicht. Vol is vol. Kleed je warm aan, het kan koud zijn in februari! Stevige schoenen is eveneens een aanrader.

Lid worden loont!
Als u in Gasterij Natuurlijk Smeerling lid wordt van Natuurmonumenten staat er voor 2 personen een kop heerlijke gratis snert voor u klaar ter waarde van € 11,-. Kinderen ontvangen een gratis puzzel van een otter, das of een prachtige roofvogel als ze lid worden van OERRR.
 
Kom genieten van een prille lentewandeling in het Dal van de Ruiten Aa

Aanmelden

Gasterij Natuurlijk Smeerling, sponsor van Onstwedde.info