21.12.2019 Herderstocht

Zie, hoor en beleef het kerstverhaal van dichtbij. Na het grote succes van vorig jaar, organiseert KampVuurAvond Onstwedde opnieuw een Herderstocht. De 2e editie vindt plaats op zaterdag 21 december 2019. Deze sfeervolle lichtjesroute gaat door de mooie natuur van Onstwedde en laat het kerstverhaal tot leven komen. De wandelroute van ruim 3 kilometer is voor jong en oud en begint bij de Ambachtshoeve van Onstwedder Gaarv’n aan de Wessinghuizerweg. Wandelaars kunnen starten tussen 16.00 en 19.00 uur.

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel deelnemers. “Vorig jaar mochten we maar liefst 900 mensen verwelkomen. Dat er zoveel animo zou zijn, hadden we niet verwacht. Tegelijk geeft dit energie om er met elkaar opnieuw iets bijzonders van te maken. We hebben de route dit jaar iets uitgebreid zodat de verschillende scenes uit het kerstverhaal beter tot hun recht komen.”  Aldus Frits van der Heide, coördinator Herderstocht Onstwedde.

Vele vrijwilligers
“In het voorjaar zijn we gestart met de voorbereidingen. Ook dit jaar hebben we weer zo’n 100 vrijwilligers bereid gevonden om mee te helpen. Dat zoveel mensen vrijwillig mee willen werken aan dit evenement is fantastisch. Zonder kunnen we ook niet, er moet veel gebeuren. Van koffie schenken tot het begeleiden van het verkeer, het is hartverwarmend dat we op zoveel steun kunnen rekenen. ” Aldus Van der Heide.

Basisschoolkinderen gratis
Deelnemers aan de wandeling betalen € 2 per persoon. Kinderen die naar de basisschool gaan betalen niets. Kinderen kunnen alleen meedoen onder begeleiding. Parkeren kan op het evenemententerrein naast Manege De Driesporen, ook dit is gratis. Verder moeten wandelaars er rekening mee houden dat de route onverhard is. Na de tocht kunnen de deelnemers zich warmen bij het kampvuur op het terrein van de Ambachtshoeve. Ook zijn er allerlei warme versnaperingen te koop.

Meer informatie