05.08.2020 Ties Bruining

Naam: Ties Bruining
Leeftijd (nu): 20 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Mijn plannen waren op dat moment vrij onduidelijk. Ik had nog geen flauw idee wat ik wilde en hoe dit uit ging pakken, maar dat is denk ik ook niet zo gek als je nog maar 15 jaar bent. Ik was vooral veel met sport en vrienden bezig. Fijne tijd.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen vijf jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Dat waren vijf bevlogen jaren. Ik heb in 2017 mijn vwo-diploma gehaald en ben in 2018 verhuisd naar Groningen. Dat heeft er wel voor gezorgd dat mijn leven verplaatst is en ik bepaalde dingen in Onstwedde moest opgeven. Zo ben ik in de tussentijd gestopt met de spelweek, tennis en voetbal. Het bleef altijd wel kriebelen, dus ben ik mede door de terugkomst van zowel Sven (Jaegers) als Gerko (Scheper) na een jaar afwezigheid weer teruggekomen bij Onstwedder Boys.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Ik verbaas me niet zo erg over het stukje. Ik wist dat ik sporten hoog in het vaandel had staan en niet wist wat ik met school wilde. Wat me dan het meest opvalt, is misschien wel de mate van naïviteit. Een sportwinkel in Onstwedde had natuurlijk nooit uit gekund.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

Ik woon nog steeds in Groningen in dezelfde, compacte studio. Ik studeer commerciële economie aan de Hanzehogeschool en werk vooral achter de bar. Ik vermaak me prima en daarnaast gaat school ook erg goed. Deze zomer kun je me vinden bij WERKMAN, een nieuw horecaconcept op de Grote Markt. Ik zou bij allerlei events achter de bar staan, maar daar is roet in het eten gegooid (vanwege de coronamaatregelen, red.).

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Ik weet nu beter welke richting ik op wil, heb zelfstandigere opvattingen gekregen en weet nu dat er dus meer is dan Onstwedde ;)

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Echte ideeën voor een studie had ik niet, maar het eerste elftal van Onstwedder Boys en het bestuur van de Spelweek waren wel onuitgesproken doelen. Ik heb met veel plezier beide mogen meemaken.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. vijf jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?

Mijn vader woont nog altijd met mijn broertje en zusje in Onstwedde, veel vrienden wonen ook in Onstwedde. Daarnaast is de voetbalvereniging de grootste sociale connectie. Het is van dagelijks contact dus veranderd naar vooral ‘s weekends. De Jeugdsoos en het beachvolleybalveldje zijn ook altijd plekjes waar ik vaak te vinden ben.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende vijf jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik denk dat er al veel veranderd is. Sportverenigingen zijn up-to-date, de school is vrij nieuw en de Woldstee heeft een mooie, nieuwe locatie gekregen. Als er nog iets is dat op de schop kan, dan is dat het zwembad, die discussie kan niet eeuwig doorgaan. Er moet toch een keer een knoop doorgehakt worden en een aantrekkelijker zwembad zou niet misstaan.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?

Over vijf jaar ben ik klaar met mijn studie. Dan woon en werk ik (waarschijnlijk) in Groningen, maar bezoek ik regelmatig vrienden in Onstwedde.

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
In overleg is alles mogelijk!

Foto 2020, Ties Bruining
Foto 2015, Ties Bruining (tennisbaan)

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info