22.10.2019 Ronan Sterenborg

Naam: Ronan Sterenborg
Leeftijd (nu): 19 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Het was een leuke periode.  School, vrienden en sport dichtbij huis. Tegenwoordig zijn mijn school en sport allebei bij Groningen.  Ook had ik toen meer vrijheid en kon ik veel met mijn vrienden afspreken aangezien die in de buurt van mij woonden.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Het meest bijzonder voor mij was het slagen van mijn TL examen en daarna naar de Topsporttalenten school gaan en daar mij meer kunnen focussen op tennis. Hier heb ik mijn HAVO diploma kunnen behalen en heb ik een studie moeten kiezen.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Het meest verbaast mij dat ik 5 jaar geleden nog de clubkampioenschappen won in de categorie 8 bij TC Uneswido en nog TL deed. Door het terug lezen van mijn verhaal lees ik echt hoe snel de tijd voorbij is gevlogen en wat ik in die tussentijd allemaal heb bereikt.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Ik woon nog steeds thuis bij mijn ouders in Alteveer. Verder studeer ik technische bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool. Ik zit nu in mijn tweede jaar en het bevalt mij nog altijd goed. Als werk ben ik tennis/squash racket bespanner, dit doe ik onder anderen voor mijn eigen club Uneswido en bij Smashing in Haren. Afgelopen zomer heb ik bij een professioneel tennis toernooi mogen bespannen.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Mijn toekomstbeeld is vooral helderder geworden. 5 jaar geleden wist ik nog helemaal niet wat ik wilde doen of studeren. Dit is inmiddels veranderd en doe ik een studie die mijn goed bevalt. Verder ben ik voornamelijk in Groningen te vinden waar ik sport en school heb. Of bij mijn vriendin in Veendam.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?

Wat ik toen vooral wilde was mijn tennis verbeteren. Ik ben nog steeds bezig met beter worden in tennis, de afgelopen vijf jaar is mijn tennis in sneltrein vaart verbeterd.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?

Mijn connectie met Onstwedde is behoorlijk minder geworden de afgelopen 5 jaar, ik zit hier niet meer op school en ook sport ik hier bijna niet meer. Echter woon ik nog steeds in Alteveer en ben ik nog steeds lid bij TC Uneswido.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik denk dat het dorp de komende vijf jaar niet zo heel veel zal veranderen. Het zal altijd mensen blijven aantrekken om er te komen wonen aangezien het veel faciliteiten heeft zoals een school en bloeiende sportverenigingen.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?

Ik hoop dat ik dan ben afgestudeerd of bezig te zijn met een master. Over 5 jaar denk ik wel in Groningen te wonen aangezien ik daar op dit moment al bijna altijd te vinden ben. Dit zal ik nog steeds proberen te combineren met mijn tenniscarrière.

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):

Hard werken wordt beloond.

Foto 2019, Ronan met pet
Foto 2014, Ronan

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info