05.06.2020 Paulien Meems

Naam: Paulien Meems
Leeftijd (nu): 23 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Vijf jaar geleden zat ik in het eerste jaar van mijn Mbo-opleiding onderwijsassistent. Mijn plan was om verder door te studeren. Ik was er zeker van dat ik in het onderwijs wilde blijven werken. Dat is nu totaal veranderd, dat vind ik grappig om terug te lezen.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen vijf jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Ik heb mijn Mbo-diploma gehaald en ik ben logopedie gaan studeren. Ook ben ik in de stad Groningen gaan wonen in een heel leuk meidenhuis. Ik heb mijn vriend Lars ontmoet en vrienden gemaakt die erg belangrijk voor mij zijn geworden! Een recente gebeurtenis, wat wel de meeste indruk op mij heeft gemaakt, is dat ik tante geworden ben!

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?

Dat mijn leven er heel anders uit ziet dan vijf jaar geleden! Het doet mij beseffen dat er zo veel kan veranderen in een korte tijd. Eén ding is niet veranderd en dat is hoe mooi en leuk ik Onstwedde vind met alles wat zich daar omheen afspeelt.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

Ik woon en studeer op dit moment in de stad Groningen. Ik zit op mijn plek bij de studie logopedie en ben echt blij met mijn keuze! Elk weekend kom ik weer terug naar Onstwedde, bij mijn ouders. Op zaterdag ben ik te vinden achter de toonbank bij Voorintholt (Groenten en Fruit, red.) in Stadskanaal, waar ik ontzettend veel plezier in heb!

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?

Vijf jaar geleden was ik helemaal zeker van mijn zaak dat ik het onderwijs in wilde. Na drie jaar onderwijsassistent bleek het toch niet mijn droombaan te zijn. Mijn toekomstbeeld ligt nu veel meer in de medische en klinische sector, waar ik erg naar uit kijk.  

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Ik had een heel duidelijk plan en dat was na mijn Mbo-opleiding doorstuderen, en dat is gelukt!

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. vijf jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Ik kom elk weekend weer terug naar Onstwedde en het is altijd fijn om thuis te komen. Mijn connectie met Onstwedde is toch wel echt mijn lieve vriendinnen en vrienden en natuurlijk mijn familie! Mijn kijk op Onstwedde is altijd hetzelfde gebleven en ik vind nog steeds het buitengebied het allermooist!

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende vijf jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik hoop dat het dorp blijft zoals het is. Ik zou het erg leuk vinden als iedereen in of vlakbij Onstwedde blijft wonen!

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?

Ik hoop dat ik dan werk op een plek waar ik mij thuis voel en dat ik samenwoon met Lars!

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):

Doe wat je gelukkig maakt!

Foto 2020, Paulien
Foto 2015, Paulien (manege)

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info