02.07.2019 Miranda Lukens

Naam: Miranda Lukens
Leeftijd (nu):
23 jaar
Verhaal:
5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Het is leuk om terug te lezen wat mijn plannen waren 5 jaar geleden. Eigenlijk zijn mijn plannen nog steeds hetzelfde over wat ik in de toekomst wil gaan doen.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?

Inmiddels woont mijn tweelingzus Marlinde niet meer thuis, maar in Groningen. Mijn ouders hebben nog steeds een eigen winkel in Scheemda, wel is in de tussentijd de C1000 als supermarkt overgenomen door de Jumbo. Zelf werk ik nog met veel plezier bij de Jumbo in Winschoten.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Veel doelen zijn behaald. Ik denk er nog steeds hetzelfde over wat ik later wil bereiken.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Nog steeds woon ik met veel plezier met mijn ouders aan de Luringstraat in Onstwedde. Ik ben nog steeds werkzaam bij de Jumbo in Winschoten als afdelingschef Bakkerij. Inmiddels werk ik daar alweer bijna 6 jaar en nog steeds heb ik het ontzettend naar mijn zin en ga ik met plezier naar het werk. 

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?

Ik heb mijn diploma gehaald en ik ben bijna klaar met mijn studie voor ondernemer & management. De pony die ik destijds had is verkocht, ik heb nu een nieuw paard waar ik onwijs blij mee ben en waar ik bijna elk weekend mee op concours ga.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Al vrij goed wist ik wat ik wilde, ik ben nog steeds werkzaam in de detailhandel. De intentie om de Jumbo van mijn ouders over te nemen is er nog steeds. Maar ik overweeg ook om een eigen brasserie te beginnen.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Mijn connectie met Onstwedde is nog steeds hetzelfde. Onstwedde is nog steeds een mooi dorp met veel voorzieningen. 

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik denk niet dat er veel zal gaan veranderen de komende 5 jaar. Het zal mooi zijn als de lege plek bij de rotonde nog opgevuld word.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik hoop dat ik dan met nog net zoveel passie en plezier in de detailhandel werk en dat ik veel plezier en overwinningen kan gaan beleven met mijn nieuwe paard. 

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
Volg altijd je gevoel. Dan worden de meest wijze beslissingen genomen.

Foto 2019, Miranda naast haar paard
Foto 2014, Miranda op haar paard

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info