04.09.2020 Marriët Veldhuis

Naam: Marriët Veldhuis
Leeftijd (nu): 18 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Ik heb de Pro Stadskanaal nu afgerond en ga nu een opleiding doen in Veendam. Ik ga de opleiding Assistent dienstverlening en zorg doen. Ik heb er heel veel zin in en ga stage lopen in Stadskanaal bij BCM Ouderenzorg. Het werken met ouderen vind ik erg leuk.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen vijf jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Sinds vorig jaar ben ik erachter gekomen dat ik coeliakie heb. Dat betekent dat ik geen gluten meer mag eten. Ik mag bijvoorbeeld geen brood meer eten en moet altijd nadenken over wat ik wel en niet mag eten. Dat heeft mijn leven wel veranderd.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Dat ik toen niet gedacht had dat ik nu een opleiding zou gaan doen, want ik dacht dat ik na deze school alleen de mogelijkheid had om te gaan werken. 

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Ik woon thuis bij mijn ouders en ik ga dus studeren in Veendam. Daarnaast heb ik deze zomervakantie ook gewerkt bij BCM Ouderenzorg in Stadskanaal. Dat is mij zo goed bevallen dat ik daar straks ook stage ga lopen.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Mijn toekomstbeeld is niet echt veranderd.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Vijf jaar geleden leek mij de ouderenzorg erg leuk en dat beeld is nu alleen maar sterker geworden door de ervaring die ik heb opgedaan bij Zorghuis Samen en Maarsheerd.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. vijf jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Geen veranderingen.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende vijf jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik hoop dat het dorp blijft zoals het is, ik zou het leuk vinden als iedereen in of vlakbij Onstwedde blijft wonen.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik hoop dat ik dan werkzaam ben in de ouderenzorg.

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
Ik hoop dat iedereen gezond blijft.

Foto 2020, Marriët Veldhuis
Foto 2015,
Marriët Veldhuis (op paard)

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info