09.12.2019 Mark Meijer

Naam: Mark Meijer
Leeftijd (nu): 23 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Grappig om terug te lezen. Elke dag vier uur reizen om een beetje uit je neus te vreten in de collegebanken, ik moet er nu niet meer aan denken, haha. Ik kan me die enkelblessure nog goed herinneren, dat vond ik verschrikkelijk. Nu vrijwel geen last meer van gelukkig!

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Ik denk dat ik toen nooit had verwacht op plekken te komen waar ik de afgelopen vijf jaar allemaal ben geweest. Voor mijn minor in het 3e jaar van mijn studie heb ik een half jaar in Finland gewoond en gereisd, ik heb een half jaar op kamers gewoond en heb een paar maand solo gebackpackt in Azië. Met name die laatste is echt een ervaring om nooit meer te vergeten.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Wat het me het meest verbaast is hoe ik veranderd ben in het feit dat ik vrijwel geen ambitie had om mijn ‘comfortzone’ Onstwedde te verlaten. Sinds ik heb besloten om mijn minor in het buitenland te doen, kreeg ik de smaak van het reizen echter steeds meer te pakken.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Ik woon momenteel nog thuis bij mijn ouders. Mijn diploma Technische Bedrijfskunde is sinds februari 2019 in de pocket en ik had nog ambitie om verder te studeren. Ik werd echter via LinkedIn benaderd door Witec Fijnmechanische Techniek in Stadskanaal en daar werk ik nu sinds 1 april als verkoopmedewerker.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Wat ik al zei, het reizen is een nieuw aspect in mijn leven dat ik vijf jaar geleden nog niet aan zag komen.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?

Mijn plan destijds was met name om mijn studie te halen zodat ik aan het werk kon. Dat is in ieder geval gelukt.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Er zijn eigenlijk best veel dingen waar ik een connectie mee heb in Onstwedde. Naast het feit dat ik in het dorp woon, voetbal ik bij Onstwedder Boys, tennis ik bij Uneswido en ben ik vrijwilliger bij de jeugdsoos. Ik vind het dorpsleven best gezellig, hoewel ik het stadsleven ook wel een beetje mis.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Als ik eerlijk ben denk ik dat er de komende jaren heel weinig verandert in Onstwedde. Als ik dan toch een verandering moet bedenken, denk ik dat er wel veel animo is voor een sportschool in het dorp.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik ben zelf eigenlijk ook wel benieuwd. Ik wil heel graag nog voor onbepaalde tijd naar onder andere Australië om te werken en te reizen, maar ik snap ook dat dit niet te combineren is met een baan. En die heb ik nu wel, dus lastig. Maar zeg nooit nooit!

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
Kijk eens verder dan je Onstwedder neus lang is en trek er op uit.

Foto 2019, Mark
Foto 2014, Mark met het rode poloshirt van C1000

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info