04.09.2019 Lotte Huls

Naam: Lotte Huls
Leeftijd (nu): 18 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden 

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
In deze periode had ik net een zware enkelblessure achter de rug. Nadat ik ben geopereerd aan mijn enkel heb ik heel lang moeten revalideren bij een sportfysiotherapeut. De fysiotherapeut die mij in die tijd hielp was een erg enthousiaste fysiotherapeut en heeft mij erg goed geholpen met de revalidatie. Hierdoor begon ik fysiotherapie erg interessant te vinden en inmiddels studeer ik zelf fysiotherapie. Natuurlijk baalde ik enorm van de enkelblessure, maar het heeft me wel geholpen in mijn studiekeuze.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
De laatste 5 jaar waren er wel een aantal bijzondere gebeurtenissen die indruk op mij hebben gemaakt, zoals het behalen van mijn HAVO diploma en het beginnen van de studie fysiotherapie.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Het is best toevallig dat ik 5 jaar geleden met een enkelblessure zat en dat ik nu met mijn andere enkel weer een blessure heb. Hier loop ik inmiddels anderhalf jaar mee in het OZG in Scheemda, maar binnenkort ga ik weer naar het AMC in Amsterdam net als mijn vorige enkel. Ik hoop dat ze mij daar wel kunnen helpen.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

Ik ga nu voor de tweede keer het 1e jaar van de opleiding fysiotherapie doen op de Hanzehogeschool in Groningen. Ik woon nog thuis in Onstwedde bij mijn ouders.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Nadat ik klaar was met het revalideren van mijn enkelblessure en weer begon te voetballen, wilde ik graag ook verder bij de KNVB selectie. Ik zat daar al een paar jaar bij en vond het altijd super leuk. Helaas kon ik niet meer verder, dit vind ik nog steeds erg jammer. Vooral als ik nu een paar teamgenootjes van toen zie voetballen bij profclubs. Hierna ben ik blijven voetballen bij de jeugd van Onstwedderboys en later bij de dames.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Dat ik later of iets met sport of fysiotherapie wilde studeren. Uiteindelijk is het dus fysiotherapie geworden.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Ik ben nog steeds wel veel in Onstwedde. Ik ga nog steeds wel eens naar JSDB en ik kom nog veel op het voetbalveld. Vier vrijdagen in het halfjaar heb ik met het dames 7tal van Onstwedde wedstrijden.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?

Ik denk niet dat er veel zal gaan veranderen in Onstwedde en wat mij betreft is dat ook niet nodig.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over 5 jaar uitziet?

Ik hoop dat ik over 5 jaar mijn HBO diploma heb en dat ik aan het werk ben als fysiotherapeut. Waar ik werk en woon zou ik niet weten, maar daar ben ik zelf ook erg benieuwd naar.

Foto 2019, Lotte
Foto 2014, Lotte met bril

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info