06.03.2020 Leon Smith

Naam: Leon Smith
Leeftijd (nu): 17 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Mijn hobby’s zijn niet veel veranderd. Alleen doe ik wat minder vaak aan judo door gebrek aan tijd en heb ik geen les meer in gitaarspelen. Ook zit ik inmiddels weer op voetbal bij Onstwedder Boys. Het gitaarspelen heb ik uitgebouwd naar een akoestische en ook een basgitaar.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen vijf jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Het behalen van mijn TL diploma heeft de meeste indruk gemaakt. Maar ook het behalen van een 6,8 als gemiddeld cijfer om naar de HAVO te kunnen is iets wat me is bij gebleven.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Het verbaast me het meeste dat ik het toen veel had over dat de judo vereniging weinig leden had, terwijl het nu goed loopt en we nog nooit zoveel leden hebben gehad. Ook verbaast het me dat dit interview al weer vijf jaar geleden is! Waar blijft de tijd!

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

Ik woon nog steeds in Onstwedde en ik zit op dit moment in het 4e jaar Havo aan de Stationslaan in Stadskanaal. Als trotse Onstwedder werk ik bij de Coop. Alledrie bevalt het me heel goed. De Havo neemt tijd in beslag, maar ik zit in een leuke klas en heb het naar mijn zin. Ook bij de Coop is het fijn werken.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Ik denk dat ik qua uiterlijk het meest veranderd ben. Met lenzen in plaats van een bril is het al een heel verschil natuurlijk. Ik heb al een beter beeld gekregen van wat ik later wil worden. Op de Hanzehogeschool in Groningen beginnen ze in september met een opleiding, namelijk de PABO-ALO, die mij heel leuk lijkt.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Om eerlijk te zijn had ik op dat moment niet hele specifieke plannen behalve mijn diploma halen…
En dat is gelukt!

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. vijf jaar?
Ik voel me nog altijd heel erg op mijn gemak in Onstwedde. Het is nu eenmaal een klein dorp waar je wel van alles hebt: een bakker, een slager, een snackbar, een supermarkt en allerlei verenigingen.
Ik denk dat er weinig is veranderd t.o.v. vijf jaar gelden. Het is nog steeds een fijn dorp!

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende vijf jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
De komende jaren zal er niet veel veranderen denk ik en ik denk dat dat juist positief is. Er wordt van alles georganiseerd voor zowel de jeugd als de volwassenen. Ik zie niet zo snel grote veranderingen plaatsvinden in Onstwedde de komende jaren.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Dan hoop ik dat ik in mijn examenjaar van mijn Hbo-opleiding zit en ik denk dat dat zeker moet gaan lukken! Verder denk ik dat ik dan nog altijd veel zal sporten en muziek zal maken. Misschien nog in Onstwedde, maar misschien ook wel niet…

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
Blijf jezelf, want wie zou je anders moeten zijn. En blijf lekker doen wat je leuk vindt, dan komt alles wel goed.

Foto 2020, Leon
Foto 2015, Leon met gitaar

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info