07.10.2019 Laura Bruggers

Naam: Laura Bruggers
Leeftijd (nu): 22 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Een onvergetelijke periode. Het was het begin van mijn studietijd, waarin ik veel nieuwe leuke mensen heb ontmoet, met hele leuke feestjes. Daarnaast was voetballen voor mij echt ontspanning, wat ik nu wel mis.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
De afgelopen 5 jaar heb ik veel geleerd, mezelf ontwikkeld op meerdere gebieden. In de afgelopen 5 jaar heb ik mijn studie Facility Management afgerond. Daarnaast ben ik 4 jaar geleden uit huis gegaan, en inmiddels woon ik 1 jaar samen. Heel veel nieuwe en leuke gebeurtenissen dus!

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?

Wat me het meest verbaast is dat ik een jaar lang aan het reizen ben geweest. Als ik nu zie hoe fantastisch de stad Groningen is ook met het gemak van alle voorzieningen om je heen, dan was ik aan het begin van mijn studie gelijk in Groningen gaan wonen.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

Op dit moment woon ik in een appartement in Groningen, samen met m’n vriend. Daarnaast ben ik in september begonnen aan een vervolgstudie (master HRM) aan de Rijksuniversiteit. Beide bevalt prima! Zowel een goede keuze gemaakt in het samenwonen als in de studie.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Ik ben in best veel opzichten veranderd. Ik had nooit verwacht dat ik na mijn studie Facility Management nog zou gaan doorstuderen. Ik dacht altijd; ‘zolang ik mijn HBO diploma in bezit heb, ben ik tevreden’. Maar tijdens mijn studie begon ik het vakgebied Human Resources steeds interessanter te vinden en daardoor heb ik er voor gekozen om mij hierin te gaan specialiseren.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?

De meeste plannen zijn uitgekomen. Een woonplek in de stad Groningen en een afgeronde HBO opleiding Facility Management. Ik was daarnaast van plan om te gaan voetballen in de stad, helaas is dit er nog steeds niet van gekomen.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Mijn connectie met Onstwedde is minimaal. Zo nu en dan kom ik nog eens bij familie/vrienden. Vijf jaar geleden voetbalde en woonde ik in Onstwedde. In dat opzicht is die connectie behoorlijk veranderd. Ondanks dat vind ik Onstwedde wel een gezellig dorp waar veel activiteiten worden georganiseerd en veel verenigingen zijn (en dat voor een klein dorp). Onstwedde definieer ik als een ons-kent-ons dorp.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Daar kan ik vrij weinig over zeggen, gezien mijn geringe connectie met het dorp.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Dan heb ik een baan op HR gebied en wonen we in een huis (met een tuin) net buiten de stad. En hopelijk heb ik dan al veel van de wereld gezien!

Foto 2019, Laura (aan tafel)
Foto 2014, Laura

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info