03.05.2019 Julia Mulder

Naam: Julia Mulder
Leeftijd (nu): 19 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Vijf jaar geleden was ik helemaal ‘in to’ het volleyballen. De drie jaren die daarna kwamen heb ik ontzettend veel geïnvesteerd in trainen. Ik zat op een roze wolk, maar als ik realistisch terug kijk is er maar een heel klein deel van de sporters die de top van Nederland halen.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?

De afgelopen vijf jaar zijn voor mijn gevoel echt ontzettend snel gegaan. Ik heb mijn havo diploma gehaald op de topsportschool in Groningen. Ondertussen speel ik niet meer bij VCO’72, maar bij Flash Veendam. Daar zijn we vorig jaar kampioen geworden in de 3e divisie! Daarnaast laten we (gezin Mulder, red.) op dit moment een nieuwe woning bouwen in Onstwedde. Erg leuk!

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Het is leuk om te zien dat ik grote fantasieën had over het volleyballen in het buitenland. Dat is achteraf maar voor een klein deel weggelegd.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Ik zit nu in mijn eerste jaar van de studie fysiotherapie op de Hanze. Een studie waarvan ik al jaren zeg dat ik dit wilde gaan doen. Daarnaast werk ik elke zondag bij Gasterij Natuurlijk Smeerling en vrijdagavond bij Sportcafé Sportplein in Veendam! Je zou denken dat ik de horeca in ga ;) Ik woon nog steeds bij mijn ouders in Onstwedde, maar ik zou graag na mijn 2e jaar naar de stad (Groningen, red.) willen.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Ik volleybal al vanaf het begin van het seizoen niet meer. Een keuze waar ik toe verplicht werd door een overbelastingblessure aan beide knieën. Ik word hier binnenkort aan geopereerd en ik hoop dat ik het seizoen 2020-2021 weer kan spelen. Heel erg zuur om hetgeen wat je het liefste doet aan de kant te moeten schuiven.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Ik vertelde 5 jaar geleden dat ik graag iets met sport wilde gaan doen in mijn werk. Ik zou graag binnen de fysiotherapie met sporters willen werken en daarom ben ik sinds kort verzorgster bij Oranje Nassau (voetbal) in Groningen. Erg leuk om ervaring op te doen en samen met de medische staf de spelers zo snel mogelijk weer op het veld te krijgen.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Ik ben in tegenstelling tot vijf jaar geleden geen vrijwilliger meer bij de jeugdsoos. Ik geef nog wel steeds volleybaltraining aan de dames van VCO! Ik ben veel in de stad, maar toch voelt Onstwedde nog steeds als thuiskomen. Hier zijn mijn vrienden en familie en het is de plek waar iedereen altijd ‘hoi’ zegt wanneer je over straat loopt.. Dat hoef je in Groningen niet te doen!

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Hmm.. Ik vind het moeilijk om te zeggen, aangezien ik zelf ook minder betrokken ben bij het dorp dan vijf jaar geleden.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik hoop over vijf jaar te zijn afgestudeerd en als fysiotherapeut werkzaam te zijn. Ik laat me verrassen wat de rest van de toekomst mij brengt.. Ik ben er zelf ook heel nieuwsgierig naar!

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
LEEF!

Foto 2019, Julia in de natuur
Foto 2014, Julia aan het volleyballen

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info