18.04.2020 Harmen Brouwer

Naam: Harmen Brouwer
Leeftijd (nu): 24 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Op dat moment had ik eigenlijk geen plannen. Ik kwam net terug van een studie, waarbij het niet was verlopen zoals ik dacht dat het zou gaan. Het was toen fijn om weer terug in het vertrouwde Onstwedde te zijn.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen vijf jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Vijf jaar geleden was ik nog meer een studentje. Ik nam toen rustig de tijd om te bedenken wat ik in de toekomst wilde doen. Inmiddels ben ik aan het werk en is het ‘grote mensenleven’ voor mij begonnen.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Leuk dat mijn ideeën nog grotendeels hetzelfde zijn. Mijn mening over de onderwerpen is eigenlijk niet veranderd.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

Ik woon nog steeds bij m’n ouders in Onstwedde. Sinds januari ben ik werkzaam bij Grolsch als vertegenwoordiger/merchandiser, waarbij ik het erg naar m’n zin heb. Het is de bedoeling om mezelf binnen twee á drie jaren toe te werken naar een functie als accountmanager. Dit kan bij Grolsch of bij een ander bedrijf zijn.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Qua toekomstbeeld is er niet heel veel veranderd. Ik heb nog steeds de ambitie om een commerciële functie te vervullen, ook al doe ik dat op dit moment ook al. Er is altijd ruimte om jezelf te ontwikkelen.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Op dat moment had ik dus eigenlijk geen duidelijke plannen. Het enige wat ik zeker wist, was dat ik iets wilde doen wat ik leuk vind. Dat is gelukt.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. vijf jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Er is in mijn opzicht niet heel veel veranderd. Inmiddels ben ik al enige tijd vrijwilliger bij de jeugdsoos en ben ik sinds dit seizoen ook weer begonnen met voetballen. Ik kijk nog steeds heel positief naar het dorp in het algemeen. Het is nog altijd heel gezellig en ik verwacht hier nog heel lang te wonen.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende vijf jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik hoop dat, ondanks de coronacrisis, alles in het dorp gewoon kan blijven zoals het altijd geweest is en dat er verder geen drastische veranderingen zullen zijn. Qua ontwikkelingen blijf ik nog steeds bij mijn standpunten van vijf jaar geleden: een sportschool zou echt een aanwinst zijn voor ons dorp.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik verwacht over vijf jaar toch wel een keertje uit huis te zijn ;) Het zou dan fijn zijn om nog steeds in Onstwedde te wonen, mits de omstandigheden dat toelaten.

Foto 2020, Harmen
Foto 2015, Harmen in pak

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info