08.03.2019 Gerko Scheper

Naam: Gerko Scheper
Leeftijd (nu): 19 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden


1-Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Best leuk om dit terug te lezen. Ik zat toen in klas 3 en ik wilde graag sportleraar worden. Ik heb mijn Mbo-opleiding afgerond en ben inmiddels alweer gestopt met de ALO op Hanzehogeschool (Groningen, red.). Daarnaast vond ik het stuk over de Jeugdsoos leuk om terug te lezen, omdat ik daar nu in het bestuur zit!

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
De afgelopen vijf jaren waren best bijzonder, zo heb ik bij FC Groningen aan het profvoetbal mogen ruiken. Daarnaast heb ik mijn MBO 4 diploma binnen.

3-Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Dat er in vijf jaar enorm veel kan veranderen. Ik speel nu ongeveer vier jaar in het eerste elftal bij Onstwedder Boys en ik heb ook nog een uitstapje gemaakt naar FC Groningen.

4-Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Ik woon op dit moment nog steeds in Onstwedde en werk momenteel in Groningen bij de Makro.
Ik werk daar bij de slagerij en ik houd van mensen en die kom je daar genoeg tegen. Daarnaast werken en nog best veel Onstwedders bij de Makro en daar maak ik vaak even een praatje mee.

5-In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?

Ik denk dat het vrijwel hetzelfde is gebleven. Ik wil nog steeds iets met sport en mensen doen.

6-Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Dat ik mijn MBO 4 diploma heb afgerond.

7-Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Dat is niet veranderd de afgelopen vijf jaar. Ik voetbal dus nog steeds bij Onstwedder Boys, ik doe altijd mee met het beachvolleybaltoernooi (Jeugdsoos De Boerderij). Wat vooral veranderd is, is dat ik vijf jaar geleden naar ‘de soos’ ging om uit te gaan en nu ben ik er bestuurslid.

8-In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik denk niet dat het dorp veel gaat veranderen in de komende vijf jaren en voor mij is dit ook niet nodig!

9-Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik hoop dan alsnog mijn HBO diploma te hebben gehaald.


Foto 2019, Gerko op het voetbalveld
Foto 2014, Gerko

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info