04.04.2019 Geoffrey Aartsma

Naam: Geoffrey Aartsma
Leeftijd (nu): 19 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden


1-Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Ik merk dat ik echt veel veranderd ben. Die 3e klas (middelbare school, red.) lijkt alweer zo lang geleden. Het doet me denken aan de leuke gebeurtennissen op de middelbare school en wat voor lol we altijd buiten en op school hadden. Het is leuk om te lezen hoe ik met sport en voeding bezig was en dat ik hier nu nog steeds mee bezig ben.

2-Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
In de afgelopen 5 jaar is er natuurlijk veel gebeurd. De keuzes die ik gemaakt heb voor school, de sporten die ik beoefen, de motivatie om actie te ondernemen en het studentenleven natuurlijk. Daarnaast is mijn opa een paar jaar geleden overleden. Van de afgelopen 5 jaar heb ik van niks spijt, ik heb genoten, goede vrienden erbij gekregen en gedaan wat ik wilde doen.

3-Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Wat me het meeste verbaast is hoeveel je je ontwikkelt in 5 jaar. Het ene moment heb je deze doelstellingen, maar het andere moment heb je weer andere prioriteiten. Je weet eigenlijk niet hoe de toekomst gaat verlopen, maar als je iets echt wilt dan kun je dat behalen.

4-Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

In het stukje staat dat ik in Groningen wilde wonen en studeren, dit is het uiteindelijk niet geworden. Ik heb er namelijk voor gekozen om de opleiding Communication & Multimedia Design te gaan studeren aan de NHL in Leeuwarden. Ik heb ervoor gekozen elke dag te reizen en thuis te blijven wonen. Het plan is om in het derde jaar van mijn opleiding een minor in het buitenland te gaan doen. Daarnaast ben ik op dit moment bezig met het opzetten van mijn eigen bedrijf in de videobranche. Ik ben super enthousiast, zit vol motivatie en ideeën.

5-In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Ik heb een toekomstbeeld dat veel is veranderd, omdat ik veel interesses heb. Mijn focus en doelen zijn vooral vrienden, school, sport en mijn eigen bedrijf, maar bovenal plezier hebben. Voor sporten doe ik veel aan fitness en darts. Op dit moment is voetbal iets minder, omdat ik constant tegen blessures aanloop, maar ik hoop in de toekomst nog lang te kunnen voetballen. Mijn toekomstplan is nu om een goede videographer te worden die de meest meeslepende edits maakt en kan reizen over de hele wereld. Dan kun je denken aan het maken van aftermovies, travel video’s, promotievideo’s en dit dan in de vorm van cinematic video’s. Ook ambachten filmen en daarmee verhalen vertellen vind ik heel interessant.

6-Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?

Ik wilde mijn debuut maken in het 1e elftal van Onstwedder Boys, dat is gelukt. Daarnaast reis ik veel en kom ik veel in het buitenland (bedankt ome duo). Ik heb mijn havodiploma en mijn propedeuse gehaald en nu kan ik mooi voor mijn Hbo-diploma gaan.

7-Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Ik woon nog steeds in Onstwedde, ik voetbal nog steeds bij Onstwedder Boys en ik dart regelmatig wanneer er toernooitjes in de buurt zijn.

8-In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?

We krijgen nu veel nieuwe jeugd en ik hoop dat de jeugdsoos daardoor weer een stuk drukker wordt. Het enige dat ik zou aanpassen aan het dorp zou zijn het plaatsen van een calisthenics park (een veilige buitenplek waar jong en oud kunnen sporten, bewegen en ontmoeten, red.) / sportschool. Het dorp zoals het nu is vind ik voor de rest prima en zou ik daar niet te veel aan veranderen.

9-Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?

Ik heb dan natuurlijk mijn Hbo-diploma binnen. Misschien dat ik er nog een opleiding achteraan wil gaan doen, maar dat is nog niet zeker. Daarnaast heb ik dan mijn eigen bedrijf en ben ik nog fanatiek aan het sporten.


Foto 2019, Geoffrey
Foto 2014, Geoffrey met sjaal

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info