11.11.2019 Elyn Prins

Naam: Elyn Prins
Leeftijd (nu): 20 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Ondanks dat het als mega lang geleden voelt, kan ik me nog heel goed herinneren dat ik ‘geïnterviewd’ werd. Grappig om te merken dat ik me toen nog heel anders voelde ten opzichte van de vijf jaar die erna zouden komen.  

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Ik heb mijn vwo-diploma gehaald en wilde toen in Groningen gaan studeren. Omdat ik uitgeloot was voor Geneeskunde daar, ging ik eerst Farmacie doen. Ik vind het leuk dat ik toch nog even in Groningen heb gestudeerd, maar ben desondanks na een half jaar gestopt omdat Farmacie het niet was voor mij. Ik heb toen een selectie gedaan voor Geneeskunde in Nijmegen en daar ben ik binnen gekomen!

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Dat ik toen al zo enthousiast was over de Vakantiespelweek vind ik leuk om te lezen, want inmiddels heb ik namelijk alweer twee spelweken als bestuurslid erop zitten!

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Ik woon en studeer op dit moment in Nijmegen en ik heb het ontzettend naar m’n zin! Voor mij is het perfect verdeeld: aan het einde van de week heb ik zin om naar Onstwedde te gaan en aan het einde van het weekend wil ik toch ook wel weer graag terug naar Nijmegen. Ik vind m’n studie erg leuk en ik weet zeker dat ik er helemaal op m’n plek zit!

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Vijf jaar geleden was ik nog jong en wist ik het allemaal nog niet zo goed. Inmiddels weet ik beter wat ik wil en ga ik daar ook voor.
 
6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Het studeren is gelukt! Volleyballen bij VCO’72 lukt helaas niet meer, maar in de zomer pak ik nog wel de beachvolleybaltoernooitjes mee!

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?

Ook al woon ik niet meer volledig in Onstwedde, toch vind ik het nog steeds heerlijk om hier te zijn. Ik vind het (nog steeds) erg gezellig dat je een groot deel van de mensen kent, waardoor het voelt als thuiskomen.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik hoop dat er jonge mensen blijven wonen in Onstwedde en ze het dorpsleven blijven waarderen. Verder zou ik niet weten wat er de komende vijf jaar gaat veranderen.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Dan ben ik bijna of misschien wel helemaal, klaar met m’n studie! Dan ben ik basisarts en heb ik hopelijk gekozen in welke richting ik me wil gaan specialiseren. We gaan het zien!

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
#doeslief

Foto 2019, Elyn in oranje shirt als bestuurslid tijdens de Spelweek
Foto 2014, Elyn

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info