05.02.2020 Elien Wubs

Naam: Elien Wubs
Leeftijd (nu): 22 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1-Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Terugkijkend op vijf jaar geleden, heb ik nog steeds dezelfde plannen. Ik ben begonnen aan de PABO op NHL Stenden in Groningen en zit inmiddels in mijn laatste jaar. Sporten vind ik nog steeds erg leuk, inmiddels geef ik meer trainingen en zelf sport ik iets minder.

2-Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?

In dat jaar heb ik mijn HAVO diploma helaas niet gehaald. Het jaar daarop is het wel gelukt en kon ik beginnen aan de PABO. Daarnaast was ik in die tijd zelf nog aan het turnen en aan het voetballen. Inmiddels ben ik gestopt met turnen en is er geen dameselftal meer, wel zit ik nog bij het 7-tal van Onstwedder Boys. Ik heb een tijdje hardgelopen bij de Runners, maar heb uiteindelijk toch gekozen om te gaan volleyballen. Dat is tot nu toe nog steeds een goede keuze geweest!
 
3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Dat ik vijf jaar geleden nog zelf aan het turnen was, terwijl ik daar inmiddels mee gestopt ben en zelf de gymlessen geef. Vanaf het seizoen 2018/2019 deed ik samen met Heleen (Buntjer) de gymlessen. Vanaf februari 2020 geef ik met veel plezier alle gymlessen op de dinsdag.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?

Ik woon nog steeds in Onstwedde en ik zit in het laatste jaar van de PABO op het NHL Stenden in Groningen. Dit bevalt nog steeds erg goed, het lesgeven aan de kinderen is nog steeds mijn favoriete werk! Ik ben blij dat ik niet op kamers ben gegaan, dat was niks voor mij geweest. Alle familie, mijn vriend, vrienden, sporten, etc. zijn in Onstwedde of omgeving. Dit zou ik te erg missen als ik niet meer in Onstwedde woonde. Daarnaast heb ik al een aantal jaar een bijbaantje bij de Aldi in Vlagtwedde.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Mijn toekomstbeeld is niet echt veranderd.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Mijn studie (PABO) waar ik aan begonnen ben en de toelatingstoetsen die ik daarvoor gehaald heb! Daarnaast was er een gedachte over de ALO (sportopleiding). Nu geef ik gymlessen bij CSVO en geef ik volleybaltrainingen bij VCO. Daarnaast doe ik bij de PABO de gymspecialisatie om ook gym op het basisonderwijs te kunnen geven.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Ik woon nog steeds in Onstwedde. Ten opzichte van vijf jaar geleden vind ik nog steeds de gezelligheid en betrokkenheid in het dorp erg belangrijk, doordat je een groot deel van de mensen kent. Een kort praatje maken of alleen het groeten naar elkaar.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Ik denk dat er niet veel gaat veranderen. Het dorp blijft mensen aantrekken omdat het veel faciliteiten heeft en omdat het een gezellig dorp is!

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?

Over vijf jaar hoop ik al een aantal jaar juf te zijn en te werken op een leuke en gezellige school waar ik mij thuis voel. Waar ik dan werk en woon zou ik voor nu nog niet weten, maar het liefst wel in Onstwedde!

Foto 2020, Elien
Foto 2015, Elien aan het turnen

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info