27.02.2019 Daniek Hilverts

Naam: Daniek Hilverts
Leeftijd (nu): 21 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1-Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Wat mij direct opvalt als ik het verhaal terug lees, is dat er veel dingen en toekomstplannen veranderd zijn. Ik was net begonnen aan een opleiding op het MBO nadat ik mijn middelbare school diploma had gehaald. Op dat moment wist ik precies wat ik later wilde worden.

2-Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
In de afgelopen 5 jaar zijn er veel dingen veranderd. Inmiddels woon ik al 1,5 jaar samen met Nick Wagenaar aan de Huisinghelaan in Onstwedde. Daarnaast heb ik een fulltime baan en ga ik niet meer naar school. Nadat ik de opleiding als onderwijsassistent heb afgerond, heb ik binnen 1 jaar een diploma voor directiesecretaresse en management assistent gehaald. Tijdens dit jaar heb ik stage gelopen bij BNI (Business Network International, red.). Na mijn stage mocht ik hier blijven werken.

3-Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Van kinds af aan wist ik zeker dat ik later voor de klas zou staan in het basisonderwijs. Dit beeld is tijdens mijn opleiding volledig veranderd.

4-Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Op dit moment ben ik werkzaam op het hoofdkantoor van BNI Nederland en Vlaanderen in Stadskanaal. BNI is een wereldwijde, zakelijke netwerkorganisatie. Ik werk 40 uur in de week op de backoffice. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin en ga dagelijks met veel plezier naar mijn werk.
Ik volleybal in dames 1 van VCO’72 en ben onlangs lid geworden van de hardloopclub in Onstwedde. Daarnaast ben ik coach van de meiden van B1 van VCO’72. Ik vind het leuk om mijn passie en enthousiasme over te brengen op de meiden. Ik ben echt iemand die druk en bezig moet zijn. Ik kan heel slecht stilzitten.

5-In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Tijdens mijn opleiding wist ik dat ik iets anders wilde dan juf worden. Ik houd zelf  
van structuur en organisatie. Ik wist dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Ik ben dan ook blij dat ik dit nu kan toepassen in mijn werk.

6-Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Haha, mijn idee dat ik juf wilde worden heb ik tijdens de opleiding dus bijgesteld. Waar ik bijvoorbeeld nog steeds druk mee ben, is dus met volleyballen. Toen (vijf jaar geleden) speelde ik in de A1, inmiddels coach ik de B1.

7-Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Mijn connectie met Onstwedde is nog steeds hetzelfde. Ik vind het fijn dat het dorp met alle sporten erg betrokken is. Het maakt niet uit of dat het eerste team is dat aan het voetballen is of dat wij zelf op de zaterdagavond een wedstrijd spelen in de Bast. Er zijn altijd mensen te kijken en die leven mee met het team. 
Daarnaast zijn de dorpsfeestjes toch echt wel het leukst, Koningsdag bijvoorbeeld. Het feestje in de kantine vind ik echt fantastisch.

8-In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Het zou fijn zijn als de Jeugdsoos blijft bestaan. Ik ben er zelf jaren met plezier naar toe gegaan en een aantal jaren vrijwilliger geweest. Ik hoop dat de jeugd hier naar toe kan blijven gaan. Daarnaast denk ik niet dat veel dingen gaan veranderen. Ik zou het juist wel fijn vinden als alles vertrouwd en gelijk zou blijven.

9-Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Ik hoop dat ik nog met net zo veel plezier en enthousiasme mag werken bij BNI Stadskanaal en dat ik nog steeds fanatiek lid ben bij VCO.

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
Wees niet bang om keuzes te maken. Doe vooral wat je leuk vindt en wat je gelukkig maakt!


Foto 2019, Daniek in het oranje
Foto 2014, Daniek

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info