19.03.2019 Anita Wilzing

Naam: Anita Wilzing
Leeftijd (nu): 23 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

 
1-Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Als ik mijn verhaal terug lees, zie ik dat er in vijf jaar tijd veel veranderd is. Zo heb ik inmiddels samen met mijn vriend Roy een huis gekocht. Ook studeer ik niet meer, maar werk ik bij het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, red.) in Ter Apel. Ook besteed ik niet veel tijd meer aan vrijwilligerswerk. Na vier jaar ben ik gestopt als bestuurslid van de Vakantiespelweek en ben ik geen vrijwilliger meer bij de jeugdsoos.
 
2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
Eén van de belangrijkste gebeurtenissen is het afstuderen voor mijn diploma SPH geweest. Ik heb in het derde jaar van mijn studie nog in Groningen gewoond, op deze periode kijk ik altijd met veel plezier terug. Daarnaast het kopen van een eigen huis natuurlijk! Verder ben ik inmiddels tante geworden en naar verwachting in augustus weer!
 
3-Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?

Het is leuk om te lezen dat je tijdens een studie bedenkt wat je later graag wilt doen, toch heeft dat bij mij heel anders uitgepakt. Ook had ik vijf jaar geleden veel meer tijd om vrijwilligerswerk te doen, nu zou ik niet weten waar ik toen die tijd vandaan gehaald heb.
 
4-Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Ik woon sinds augustus 2018 aan de Boslaan met mijn vriend Roy. Daarnaast werk ik bij het COA in Ter Apel met minderjarig asielzoekers die zonder ouders of familie binnenkomen. Vanaf december heb ik nog een carrièreswitch gemaakt als ambulant jeugdhulpverlener, ik kwam er toen achter dat ik het toch wel erg solistisch vond en wel graag in teamverband werk. Sinds kort werk ik dan ook weer bij het COA en dit bevalt goed.
 
5-In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?
Nu wij een eigen huis hebben gekocht, merk ik dat mijn plannen wel wat bijgesteld zijn. Er zijn meerdere dingen die ik graag nog zou willen aanpakken, zoals de badkamer en tuin. Helaas heb ik geen geldboom in mijn tuin en moet ik wel goed prioriteiten blijven stellen waar ik mijn geld aan uitgeef. Toch heb ik altijd nog een droom om een keer een verre reis te maken, naar Zuid-Afrika bijvoorbeeld.
 
6-Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
Mijn diploma halen en het vinden van een leuke baan.
 
7-Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Momenteel doe ik geen vrijwilligerswerk in het dorp, maar blijf ik uiteraard wel betrokken. Veel van mijn familie en vrienden zijn gelukkig ook in Onstwedde blijven wonen. Het damesteam van Onstwedde is een aantal jaren geleden opgeheven en daardoor ben ik overgestapt naar v.v. Alteveer. Ik volleybal nu bij VCO ‘72 in dames 5 en heel af en toe doe ik nog eens een voetbalwedstrijd mee met de dames van Alteveer.
 
8-In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Er zijn veel evenementen en activiteiten in het dorp die al weg zijn of minder worden. Ik denk dat we als ‘Onstwedders’ zelf actief moeten blijven om activiteiten en verenigingen in stand te houden. Ik bedacht me laatst dat het leuk zou zijn als we ergens in het dorp een dierenweide zouden krijgen, zodat ik hier met mijn nichtjes heen kan.
 
9-Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?
Over vijf jaar woon ik waarschijnlijk nog in hetzelfde huis en zijn hopelijk alle klusjes in en rond het huis afgerond. Ik ben momenteel tevreden met mijn werk, maar ik denk er nog wel eens aan om een zij-instroomtraject te volgen voor de Pabo opleiding. Daarnaast denk ik dat de familie Wilzing dan nog verder uitgebreid is, doordat mijn zus nu ook zwanger is. Ooit hoop ik zelf ook kinderen te krijgen.
 
10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):
Onstwedde is en blijft een mooi en vooral sportief dorp. Het is mooi om te zien dat zoveel mensen hier een steentje aan bijdragen!


Foto 2019, Anita en Roy
Foto 2014, Anita

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info