02.01.2020 Angelien Lantinga

Naam: Angelien Lantinga
Leeftijd (nu): 22 jaar
Verhaal: 5 jaar geleden

1- Als je nu je verhaal terugleest (zie bovenstaande link), hoe kijk je dan terug op die periode en de plannen die je toen had?
Vijf jaar geleden zat ik in het laatste jaar van mijn middelbare school en stond ik op het punt mijn vervolgstudie te kiezen. Op dat moment wilde ik graag criminologie in Rotterdam studeren, dit was een lotingsstudie. Als back-up had ik gekozen voor de studie rechtsgeleerdheid. Uiteindelijk ben ik psychologie gaan studeren, omdat de kans dat ik tot de studie criminologie werd toegelaten erg klein was en ik na een meeloopdag zeker wist dat rechtsgeleerdheid niets voor mij was.

2- Hoe kijk je in het algemeen terug op de afgelopen 5 jaar, welke gebeurtenissen waren bijzonder of hebben bijvoorbeeld veel indruk gemaakt / invloed gehad?
In de zomer van 2015 ben ik in Ecuador geweest en in 2017 in Zambia, beide voor een project van World Servants. Ervaringen om nooit te vergeten! Beide projecten hebben me laten inzien dat wij ontzettend verwend zijn. We hebben allemaal onze eigen slaapkamer, eten in overvloed en een wereld aan mogelijkheden. Een andere ervaring die veel indruk op mij heeft gemaakt is het overlijden van een klasgenootje. In het weekend kwamen we samen op school om ons verdriet te delen, ook klasgenootjes die haar minder goed kenden waren aanwezig. Deze gebeurtenis deed mij beseffen hoe heftig een depressie kan zijn en welke gevolgen dat soms heeft.

3- Wat verbaast je het meeste als je jouw verhaal terugleest en waarom?
Wat mij het meest verbaast is dat ik toen al zo zeker leek te weten wat ik wilde worden. Ik had namelijk een heel duidelijk doel voor ogen: werken bij de politie. Hoewel deze droom nog steeds bestaat, twijfel ik over wat ik na mijn studie wil gaan doen. Mijn bachelor psychologie heb ik in maart afgerond en ik zit nu in het laatste jaar van mijn bachelor ‘Europese talen en culturen’ met als hoofdtaal Duits. Ik zou graag beide studies met elkaar willen combineren, maar of dat bij de politie gaat zijn of een internationale onderneming weet ik nog niet.

4- Waar woon, studeer en/of werk je op dit moment en hoe bevalt dat?
Op dit moment woon ik in Würzburg, Duitsland. De stad bevalt me heel goed en ik heb veel nieuwe mensen uit verschillende landen leren kennen. Ik blijf tot en met februari in Würzburg wonen, waarna ik weer terug zal gaan naar Groningen. Inmiddels woon ik al een paar jaar in de stad. Ik ben daar lid van het CDJA (de jongerenorganisatie van het CDA, red.) en ik sport ik bij de ACLO. De stad bevalt me erg goed, ik woon in één huis met drie andere meiden die ik van de middelbare school ken.

5- In welk opzicht ben jij / is je toekomstbeeld of zijn je plannen het meest veranderd?

Toen ik naar Würzburg verhuisde kende ik daar niemand. Inmiddels ken ik veel mensen uit veel verschillende landen. Wanneer je interesse hebt in een andere cultuur en daar respectvol mee omgaat, kun je heel veel van elkaar leren. Ik vind het een hele bijzondere ervaring om volledig in een andere cultuur op te gaan.

6- Welke plannen / ideeën die je toen had zijn het meeste uitgekomen?
De plannen die zijn uitgekomen, zijn de plannen om voor World Servants naar Ecuador te reizen om daar een bijdrage te kunnen leveren aan een verbeterde cacaoproductie.

7- Wat is vandaag de dag je connectie met Onstwedde, in hoeverre is dat veranderd t.o.v. 5 jaar geleden en hoe kijk jij naar het dorp in het algemeen?
Mijn connectie met Onstwedde is in de laatste jaren minder geworden. Ik woon inmiddels in Groningen en heb daar mijn vrienden, de universiteit en werk. Dit betekent dat ik gedurende de week en met enige regelmaat een weekend in Groningen ben. Wanneer ik in Onstwedde ben, ervaar ik een rust en kan ik genieten van de mooie natuur.

8- In welk opzicht denk je dat het dorp de komende 5 jaar zal veranderen en welke verandering(en) / ontwikkelingen zou jij positief vinden voor het dorp?
Wat ik hoop voor Onstwedde is dat de jongeren in het dorp blijven, dit is belangrijk om de faciliteiten open te houden. Verder vind ik het moeilijk om te voorspellen wat er in Onstwedde zal gaan veranderen.

9- Onontkoombaar: hoe denk je dat jouw leven er over vijf jaar uitziet?

Over vijf jaar hoop ik aan het werk te zijn. Het zou heel goed kunnen dat ik dan in het buitenland woon, bijvoorbeeld in Duitsland.

10- Tot slot, nog dit (voor jong en oud):

Kijk om naar elkaar!


Foto 2019,
Angelien
Foto 2014, Angelien bezig met voorbereidingen voor Ecuador

Co-productie Wouter de Vries Onstwedde.info