08.03.2017 Volle winst voor VCO '72 Heren 1

Dinsdag 7 maart stond de uitwedstrijd van heren 1 van VCO’72 tegen Blijham heren 1 op het programma.  De volleyballers uit Onstwedde kunnen nog steeds kampioen worden, maar dan moest deze wedstrijd wel gewonnen worden. En dat lukte. De ploeg uit Onstwedde won eenvoudig met 4 - 0.

Om 20.00 uur begon de wedstrijd met in de basis Gerard Koerts, Marcel Huisman, Tom Wagenaar, Jaap Wubs, Roelof Migchels en Herman Mulder. Vanaf de eerste bal lieten de Onstwedders zien wat ze van plan waren, namelijk winnen. Door de goede spelverdeling van Gerard Koerts en een aantal smashes van Roelof Migchels werd deze set zeer overtuigend met liefst 9 - 25 gewonnen. In de tweede set kwam Martin Lantinga in het team voor Herman Mulder. Deze set begon met een aantal schoonheidsfoutjes, maar uiteindelijk was ook deze set een prooi voor VCO’72: set twee werd met 10 - 25 gewonnen.

De derde set speelde Werner Wessels voor Tom Wagenaar. Het spel van de Onstwedders werd iets slordiger en Blijham was de schrik van de eerste sets blijkbaar te boven en begon beter te spelen. Toch werd ook deze set met 18 - 25 gewonnen. Ook de vierde set werd een vrij eenvoudige prooi voor de Onstwedders, 15-25. Dit mede door de enthousiaste aanmoedigingen van dames 5 van VCO, die net hun wedstrijd hadden gespeeld en helemaal in de stemming waren, omdat zij ook hadden gewonnen van Blijham.

De formatie uit Onstwedde was na de wedstrijd uitermate content met deze overwinning en misschien nog wel meer over het goede spel. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de mannen van VCO ’72 alles nog in eigen hand om kampioen te worden. De volgende wedstrijd staat zaterdag 25 maart op het programma. De heren spelen dan in De Bast tegen Quinto uit Westerbork. Aanvang is 19.00 uur.