12.11.2014 VCO'72 Dames 1 wint met 4 - 0

Dames 1 van VCO '72 speelde afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Olhaco D3 uit Hoogeveen. Ondanks de goede tegenstand van de ploeg uit Drenthe, wonnen de VCO-dames met 4 - 0, waardoor het team van trainer/coach Mick Veldhuis op de eerste plaats in de poule blijft staan.

Olhaco is terug te vinden op plek vier. Een stel jonge meiden die goed kunnen aanvallen, zo bleek bij het inslaan al. De eerste paar punten waren direct voor Olhaco. VCO ’72 moest even op gang komen. Mick gaf het team even tijd om in de wedstrijd te komen, maar bij een 10-13 achterstand was de eerste time-out een feit. Na de wijze woorden Mick bleek dat VCO toch meer in huis had. De pass kwam beter, de set-ups van Anniek Elzen bereikten de aanvallers goed en zo werd de achterstand omgezet in een voorsprong, 24-19. Het laatste punt scoren bleek nog wel een opgave en zo was er nog een time-out nodig om de uiteindelijke setwinst te pakken, 25-21.

Moniek Kruiter kwam in de tweede set het veld in voor Hilde Spaans. Ook nu begon het weer stroef. De eerste punten gingen naar Olhaco en de VCO-dames moesten er voor knokken om bij te komen. Toch werd ook nu de achterstand weer omgebogen in een voorsprong en werd ook deze set gewonnen, 25-18.

In de derde set bleven de teams steeds gelijk op gaan. Doordat Olhaco iets meer fouten maakte werd ook deze set in het voordeel van VCO'72 beslist, 25-21. De laatste set begon weer slecht. Ook nu wist de ploeg uit Onstwedde terug te knokken. Toch gaf Olhaco zich niet gewonnen en probeerde de VCO-dames onder druk te zetten. Met name de speelster met nr. 2 maakte het VCO erg lastig. Tot 23-23 was het erg spannend. De laatste twee aanvallen werden echter goed afgemaakt en zodoende werd ook deze set gewonnen, 25-23.

Met deze vijf punten blijven de dames bovenaan staan met 28 punten uit zes wedstrijden. Aanstaande vrijdagavond spelen de dames om 19:00 uur tegen Quinto in Westerbork.