10.04.2017 Turnwedstrijd CSVO in Uithuizen

Zaterdag 8 april mochten Annelie Wever, Lieke Louwdijk en Miren Nieuwenhuis weer een wedstrijd turnen. Dit keer in Uithuizen. Voor alle drie de meiden was het de tweede officiële wedstrijd en ze wilden graag laten zien wat ze afgelopen maand bij hadden geleerd.

Annelie mocht als eerste en begon op de balk. Spannend, want ze was als enige turnster nog bezig, terwijl de rest van de zaal toekeek. Dit heeft Annelie heel goed gedaan en ze is blijven staan! Daarna mocht ze naar vloer. Dit ging heel erg goed en Annelie scoorde de hoogste D-score van de hele groep. Na een rondje rust gingen we op naar sprong. Sprong ging erg soepel vandaag en Annelie behaalde hier een derde plaats! Het laatste toestel was brug. Met inturnen had Annelie zo'n hoge salto dat ze er zelf van schrok. Op de wedstrijd liep de oefening iets minder soepel, maar toch heeft Annleie nog ruim 12 punten gescoord op brug. Al met al was de wedstrijd goed voor een derde plaats en omdat Annelie ook de vorige wedstrijd derde was geworden is ze in het provinciale kampioenschap ook als derde geëindigd. Dit betekent dat Annelie met 2 medailles naar huis mocht. Gefeliciteerd!

In de tweede wedstrijd mocht Lieke turnen. Ze zag er best tegen op, maar wat ging het goed. Lieke begon op de balk en ze stond als een huis. Dit leverde haar van de hele groep (20 personen) een vijfde cijfer op! Dit was een goede start en zorgde voor een goed gevoel. Vervolgens ging Lieke naar de vloer. Dit ging ook super goed en op dit toestel werd ze achtste. Na vloer ging ook Lieke naar de sprong. Sprong is af en toe toch nog wel lastig, maar vandaag was er niets van te merken. Lieke vloog over de pegasus heen. En na een super goede overslag ging Lieke door naar brug. De salto lieten we vandaag even voor wat het is en Lieke ging tegenspreiden van de hoge ligger. Dit zorgde voor een zeer goed lopende oefening en Lieke mocht de brug met een vijftiende cijfer verlaten. Kortom, voor Lieke een super goede wedstrijd met een negende plaats als eindresultaat!!

Tot slot mocht Miren in de baan. Miren had er super veel zin in en begon enthousiast aan haar vloeroefening. Helaas ging het bij de eerste danspassage niet helemaal goed en ging Miren door haar enkel. Ze heeft haar hele vloeroefening netjes uitgeturnd zonder extreem grote fouten. Na gekoeld te hebben bij de EHBO en met een ingetapete enkel op naar de sprong. Heel kort ingesprongen en toen moest Miren voor de wedstrijd. Ze heeft twee hele mooie overslagen laten zien en heeft goed op haar tanden gebeten. Het volgende toestel was brug. Met inturnen deed Miren een oefening met kip op laag en kip op hoog. Dit bracht ons in een luxe positie. Samen gekozen voor de kip op hoog en Miren heeft een super goede oefening gedaan. Ze is zevende van haar categorie geworden op brug!! Tot slot naar de balk. De balk liep soepel. Helaas kon Miren haar spanning in de radslag niet behouden en ging ze van de balk. Ze heeft het goed weer opgepakt en heeft een super oefening laten zien. In totaal is Miren dertiende geworden en dat is een zeer goed resultaat. Vooral met een zere enkel.

Alle drie de meiden hebben het deze zaterdag super goed gedaan!! Op de foto staat Annelie Wever, die in haar categorie op de derde plaats is geëindigd.