17.12.2016 Opnieuw winst voor VCO '72 Dames 1

Op vrijdagavond 17 december stond om 20.45 uur de wedstrijd V.S.V. ‘74 D1 – VCO ’72 D1 gepland. Het veld waarop de dames zouden spelen was nog bezet, dus was er voor de dames gelegenheid om nog even bij heren 1 te kijken, die ook in Vlagtwedde speelden. Tegen 20.45 uur konden de dames beginnen met warmlopen en een halfuur later ging de wedstrijd, met veel Onstwedder publiek, van start.

De eerste set begon goed voor de dames. De Onstwedders hadden veel servicedruk, waardoor de Vlagtwedders niet echt tot aanvallen toekwamen. Hierdoor kwam VCO ’72 niet in de problemen en won deze set. Eindstand: 17 - 25.

In de tweede set bleef de opstelling gelijk. VCO ’72 kreeg de opdracht mee om ‘’zakelijk’’ te volleyballen, maar slaagde hier niet in. Veel gerommel aan de kant van de Onstwedders zorgde ervoor dat V.S.V. ’74 de dames onder druk konden zetten. Op een gegeven moment stonden de dames achter met 18-13. Gelukkig herpakten de ploeg zich en met een spannend einde van deze set, werd ook de tweede set gewonnen. Ditmaal met een stand van 23-25.

Een kleine aanpassing in de opstelling volgde en zo kon er aan de derde set begonnen worden. De dames begonnen slecht aan de derde set. Op een gegeven moment stonden ze achter met 7-1! De dames van V.S.V. ’74 konden met servicedruk de dames uit Onstwedde onder druk zetten. Andersom lukte het de VCO-dames niet. Eindstand van deze set: 25 - 21 voor VSV.

Uiteraard baalden de dames dat ze niet met de vijf punten naar huis konden gaan en kwamen ze tot het besef dat ze in de vierde set meer moesten doen, als ze niet nog een set wilden verliezen. Hoewel dit besef er wel was, was dit in het begin van de set nog niet eens zozeer te zien. De dames konden niet direct weglopen bij V.S.V. ’74. Tot het einde van de set bleef het spannend, maar het was VCO ’72 dat aan het langste eind trok. Eindstand van deze set: 21 - 25 en hiermee waren de vier punten binnen.

Het was niet de beste wedstrijd van het seizoen en V.S.V. ’74 heeft het ze ook niet gemakkelijk gemaakt. De dames mogen ondanks dat tevreden zijn met de vier punten en helemaal omdat concurrent Tyfoon met 3-2 van Quinto heeft verloren. Hierdoor staan de dames van VCO ’72 op de eerste plaats 6 punten los van nummer 2 Tyfoon en kunnen ze met een goed gevoel de tweede helft van het seizoen ingaan. De eerstvolgende wedstrijd is op maandagavond 9 januari 2017 in Sellingen.