20.05.2017 Knappe overwinning Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de eerste ontmoeting in de nacompetitie tegen Veenhuizen met 3 - 2 gewonnen. Bij rust leidde de ploeg van trainer Fokke de Jonge met 2 - 1. Volgende week is de tweede wedstrijd in Veenhuizen en wordt duidelijk welke ploeg komend seizoen in de derde klasse mag uitkomen.

Veenhuizen begint sterk aan de wedstrijd en zet Onstwedder Boys direct onder druk. Vooral aanvoerder Robert Elsinga weet voortdurend gevaar te stichten voor het doel van Rein Koudstaal. Na vijf minuten spelen schiet Coen Schmidt net over en even later komt de ploeg uit Onstwedde goed weg als Rein Koudstaal in eerste instantie redding brengt op een kopbal, waarna in de rebound de bal via een been van één van de Onstwedders net naast het doel gaat. Een pass van Elsinga komt kort daarna terecht bij Sander Ottens die de bal over schiet.

Na een kwartier spelen komt Onstwedder Boys voor het eerst in de buurt van het doel van de ploeg uit Drenthe. Robert de Vries lijkt in kansrijke positie te komen, maar wacht te lang en ziet zijn inzet geblokt door een tegenstander. Even later is het wel raak voor de Boys. Ties Bruining geeft een prima voorzet op Rutgert Tipker. Zijn schot wordt gestopt door keeper Jonathan Auwen, waarna Robert de Vries met het hoofd in de rebound kan scoren: 1 - 0. Gerbrand Spaans krijgt even later geel van scheidsrechter Brinkhuizen, na een lichte overtreding op het middenveld.

Veenhuizen blijft aanvallend gevaarlijk in de eerste helft. Een schot van Elsinga wordt door Rein Koudstaal over het doel getikt en dezelfde Elsinga schiet de bal uit een vrije trap van Jim van Leest over. Na iets meer dan een half uur spelen komt Veenhuizen toch langszij. Robert Elsinga wordt goed aangespeeld en laat Rein Koudstaal in de korte hoek kansloos. Even later is Elsinga opnieuw dichtbij een doelpunt, maar zijn schot gaat via de lat over. Een vrije trap van Bram Schmidt wordt even later een prooi voor Rein Koudstaal, die het druk heeft in de eerste helft. Op slag van rust komt Onstwedder Boys opnieuw aan de leiding. Een corner van Gerwin de Wijk wordt door Taco Koudstaal in het doel gekopt. Keeper Auwen is kansloos.

Kort na rust is het Veenhuizen dat opnieuw gelijk weet te maken. Een voorzet van Elsinga komt terecht bij Bram Schmidt die van dichtbij de 2 - 2 weet te scoren. Daarna gaat het gelijk op. Onstwedder Boys komt wat beter in het spel en blijft af en toe gevaarlijk in de counter. Rutgert Tipker is voorin steeds een aanspeelpunt en Veenhuizen laat af en toe verdedigend wat steekjes vallen. Zo komt na ruim een uur spelen een diepe bal van Elmar Bijl bij Robert de Vries die de bal vervolgens keurig aflegt op de mee opkomende Rutgert Tipker. Hij moet eigenlijk in één keer scoren, maar wacht net iets te lang, waarna de bal via de keeper toch nog voor de voeten van Robert de Vries komt, die zo de 3 - 2 laat aantekenen. Elmar Bijl krijgt geel voor een tackle op het middenveld en ook Robert de Vries gaat op de bon bij de scheidsrechter. Onstwedder Boys staat verdedigend goed in de slotfase en krijgt nog een mogelijkheid via Gerwin de Wijk. Zijn schot wordt echter gepakt door Auwen. In de laatste minuut brengt Rein Koudstaal met een mooi safe redding op een schot van Elsinga, die deze middag met afstand de beste voetballer op De Boskamp was. Zo blijft het 3 - 2 voor de Boys.

Komende zaterdag, 27 mei, wordt er in Veenhuizen om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Gerbrand Spaans, Sven Jaegers, Abel Jan Huiges, Taco Koudstaal (Nanne Huiges), Ties Bruining, Gerwin de Wijk, Nick Wagenaar (Geoffrey Aartsma), Elmar Bijl, Robert de Vries (Berjan Scheper) en Rutgert Tipker.