29.04.2017 Eindelijk weer winst voor Boys

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag een einde gemaakt aan een reeks van nederlagen. Op Sportpark De Boskamp won de ploeg van Fokke de Jonge verdiend met 3 - 2 van Amicitia uit Groningen. Hierdoor blijft de ploeg op de zevende plaats staan met nog een minimale kans op het spelen van nacompetitie.

Onstwedder Boys begint sterk aan de wedstrijd. De tegenstander wordt onder druk gezet en dat levert in het eerste kwartier een aantal mogelijkheden op. Een schot van Peter Orsel wordt door keeper Mark Braams verwerkt tot corner, Rutgert Tipker schiet alleen voor keeper Braams net over het doel en een voorzet van Orsel wordt door Ties Bruining net gemist. De eerste keer dat Amicitia gevaarlijk wordt is het wel meteen raak. Uit een vrije trap van Hugo Swabedissen schiet Jelmer Preenen de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in het doel. Rein Koudstaal is kansloos op deze inzet. Kort daarna krijgt Niels Burgler namens de gasten ook een goede mogelijkheid, maar zijn schot gaat net over. Na een duel met een tegenstander loopt Abel Jan Huiges een scheur in zijn wenkbrauw op en moet het speelveld verlaten. Broer Nanne Huiges neemt zijn plaats in.

Na een half uur spelen komt Onstwedder Boys op gelijke hoogte. Een corner van Gerwin de Wijk wordt door Taco Koudstaal prima binnen gekopt. Braam is dit keer kansloos en zo staat het 1 - 1. Het tempo ligt hoog en over en weer zijn er kansen. Peter Orsel ziet een inzet opnieuw gekeerd door Braams, terwijl een afvallende bal aan de andere kant door Wouter Diepeveen over het doel van de Boys wordt geschoten. Voor rust komt Onstwedder Boys toch op voorsprong. Een voorzet van Nick Wagenaar wordt door Swabedissen ongelukkig  in het eigen doel geschoten: 2 - 1. Daarna krijgt de snelle en wendbare Cees Jan Diepeveen nog de mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken, maar zijn inzet gaat via een speler van Onstwedder Boys naast. Kort daarna kopt Preenen over na een goede voorzet van Swabedissen.

In de tweede helft probeert Amicitia druk te zetten. Cees Jan Diepeveen is opnieuw dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot mist kracht en Rein Koudstaal kan redding brengen. Na een kwartier spelen krijgt Onstwedder Boys een corner, die wordt genomen door Gerwin de Wijk. In het strafschopgebied wordt keeper Braams gehinderd en kan Gerbrand Spaans daarna de bal in het doel koppen. Tot woede van de Groningers keurt scheidsrechter Fokkens uit Borger de treffer goed. Daarna krijgen de Boys via Gerwin de Wijk en Rutgert Tipker de mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen, maar ook zij falen in de afwerking. Twintig minuten voor tijd haalt Taco Koudstaal zijn tegenstander onderuit in het strafschopgebied en kan scheidsrechter Fokkens niets anders doen dan een strafschop geven. Invaller Robert Koop neemt de strafschop, maar zijn inzet wordt gestopt door Rein Koudstaal. Bij Onstwedder Boys komt B-junior Geoffrey Aartsma nog in het veld voor Nick Wagenaar. Het is tevens zijn debuut in de hoofdmacht van de Boys. In de slotfase krijgt Onstwedder Boys via Elmar Bijl nog de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar zijn inzet gaat net over het doel. In de laatste minuut wordt Robert Koop in het strafschopgebied van de Boys vrijgespeeld en van dichtbij laat hij Rein Koudstaal dit keer wel kansloos: 3 - 2. Dit wordt tevens de eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen Middelstum. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Geoffrey Aartsma), Sven Jaegers, Abel Jan Huiges (Nanne Huiges), Elmar Bijl, Gerbrand Spaans, Taco Koudstaal, Ties Bruining, Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker, Peter Orsel (Robert de Vries).