09.12.2014 Belangrijke winst voor VCO Heren 1

Afgelopen zaterdag speelde heren 1 van VCO '72 een thuiswedstrijd tegen Thriantha H1 uit Schoonebeek. De ploeg uit Drenthe had weinig in te brengen tegen het spel van de Onstwedders. VCO '72 won de wedstrijd overtuigend met 4 - 0.

De wedstrijd begon met Gerard Koerts, Marcel Huisman, Herman Mulder, Martin Lantinga, Roelof Migchels en Tom Wagenaar in het veld. Al gauw kreeg Thriantha het zwaar door de 'killer blocks' van de heren Huisman en Migchels. Ook de aanvallen op middenpositie kwamen goed uit de verf (‘the roof was on fire!’). De eerste set werd met 25-17 gewonnen door de ploeg uit Onstwedde.

De tribune was inmiddels volgelopen (met trommel erbij) en de sfeer zat er goed in. De tweede set begon in dezelfde opstelling en de heren van Onstwedde speelden snel spel op de middenpositie en bleven sterk blokkeren. Toch wist Thriantha op het eind knap terug te komen en werd het toch nog spannend met een uiteindelijke uitslag van 25-23 in het voordeel van VCO ’72.

In de derde set werd Martin Lantinga gewisseld voor Werner Wessels, wiens service het de tegenstander knap lastig maakte. De Onstwedders begonnen het spel af te dwingen en de derde set werd dan ook dik gewonnen met een score van 25-13. In de vierde set ging Tom Wagenaar aan de kant en hij werd vervangen door Martin Lantinga.

In de vierde set waren de heren van VCO '72 echt op dreef, en stond het na knappe reddingen, goeie aanvallen en harde services al gauw 9-0!  Thriantha kwam niet meer dichterbij en de set eindigde in een score van 25-14. Een geweldige prestatie en vijf punten in de pocket, waardoor de VCO-heren nu zijn gestegen naar de achtste plek op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt heren 1 om 15:30 uur in sporthal De Bast tegen ‘En Bloc’.