18.10.2014 Bekernederlaag voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Oranje Nassau uit Groningen kansloos verloren. De ploeg uit Groningen had aan één helft genoeg, want de ruststand van 0 - 4 bleek uiteindelijk ook de eindstand.

Op een zonnig sportpark de Boskamp is de ploeg uit Groningen, die twee klassen hoger speelt, van begin af aan de betere ploeg. Onstwedder Boys wordt al in de verdediging onder druk gezet en komt zelden aan aanvallen toe. Keeper Steffen Bakker van Oranje Nassau beleefde dan ook een zeer rustige middag.

Na dertien minuten spelen komt Oranje Nassau op een 1 - 0 voorsprong. Richard de Boer kan bij de tweede paal ongehinderd van dichtbij binnen tikken. Een paar minuten later zet aanvoerder Geert Hidding van Oranje Nassau een aanval op, die hij zelf doeltreffend afrond: 0 - 2. Na 25 minuten spelen brengt Frederik Specken, na een mooie aanval Oranje Nassau op een 3 - 0 voorsprong. Voor rust wordt het ook nog 4 - 0 voor de Groningers door opnieuw Richard de Boer.

In de tweede helft gelooft Oranje Nassau het wel, maar geeft het zelf ook nauwelijks kansen weg. In de slotfase schiet Gerben Meems van twintig meter afstand de bal naast het doel, één van de weinige aanvalspogingen deze middag van de Boys. Oranje Nassau is in de slotfase nog dichtbij een vijfde doelpunt, maar keeper Rein Koudstaal staat in de weg of de pogingen van de Groninger spitsen gaan net naast. Zo wordt de eindstand 4 - 0 voor Oranje Nassau.

Volgende week zaterdag speelt Onstwedder Boys voor de competitie tegen Hollandscheveld. In het zuiden van Drenthe wordt er om 14.30 uur afgetrapt.