01.12.2016 Acht medailles voor CSVO in Blijham

Op zaterdagochtend 26 november organiseerde SV Blijham voor de eerste keer een onderlinge turnwedstrijd. De turnsters van CSVO waren hierbij aanwezig met maar liefst 19 deelnemers. Alle meiden hebben op hun niveau een prima prestatie geleverd. De meeste meiden scoorden beter dan twee weken eerder op de onderlinge wedstrijd in Onstwedde.

Dianne Wubs, Sanne Meesters en Linsey Huls behoorden tot de jongste turnsters van deze wedstrijd. Ze kwamen uit in Mini-instap en instap D3. Ze scoorden alle drie mooie cijfers op de onderdelen brug en balk. Linsey Huls werd derde in deze groep en ging met een bronzen medaille naar huis. Super!

Rachel Kuipers en Wendy Wiegman kwamen ook op het podium. Rachel kwam uit in niveau pupil 1 D3 en werd derde. Wendy kwam uit in niveau pupil 2 D3 en werd tweede van haar groep.

Jolien Louwdijk deed het voortreffelijk op haar niveau pupil 1 D2. Ze scoorde op twee onderdelen 13 punten en meer. En op de brug zelfs 14 punten. In totaal kwam ze net te kort voor een podium plaats en belandde ze op een keurige vierde plaats. Op het niveau pupil 2 D2 deed Naomi Geertsema mee. Ze liet een mooie sprong en brug oefening zien en scoorde in totaal 51,85 punten. Zij werd derde en ook zij kreeg daarvoor een mooie bronzen medaille.

Sterre Kempers en Danniek Meinders kwamen uit op niveau jeugd 1 D4. Het was Danniek haar tweede wedstrijd. Ze verraste ons met een geweldige balk oefening en werd met twee tiende verschil vierde. Sterre belande op de vijfde plek. Beide scoorden mooie cijfers op hun vloeroefening.

Annelie Wever, Nadine Maarsingh, Corine Mulder en Thirza Joosten vielen helaas net buiten de prijzen. Annelie turnt op niveau jeugd1 N4 en scoorde 14 punten en meer op de onderdelen brug en vloer. Dit is echt een geweldige prestatie op haar niveau. Ze werd vierde in haar groep met een verschil van drie tiende. Nadine liet een keurige brugoefening zien en kreeg hiervoor maar liefst 14,05 punten. Corine werd vijfde in haar groep en scoorde hoge cijfers op de onderdelen brug en balk. En Thirza scoorde haar hoogste cijfer van 13,40 punten op haar vloer oefening.

Carlijne Rozema, Wynette Wubs en Allyta Heun deden ook mee op het niveau jeugd 2H. Hun prestaties lagen erg dicht bij elkaar. Carlijne werd met mooie cijfers beloond met een zilveren medaille. Wynette Wubs presteerde erg constant en ging er met een bronzen medaille vandoor. Allyta werd met vier tiende verschil op Wynette vierde in deze groep.

Miren Nieuwenhuis werd eerste in haar groep op het niveau jeugd 2F. Ze behaalde keurige cijfers en nam haar welverdiende gouden medaille mee naar Onstwedde. Lieke Louwdijk en Sanne de Jong waren onze twee oudste deelnemers. Ze kwamen uit in de niveaus junior E en senior H. Sanne presteerde beter dan twee weken geleden. Ze werd met een verschil van twee tiende, vierde in haar groep. Lieke Louwdijk was weer in topvorm en presteerde weer als van ouds. Ze nam een zilveren medaille mee naar huis. Ze haalde op de onderdelen brug, balk en vloer hoge cijfers.

Tijdens deze wedstrijd jureerde Hilda Wubs op de brug en Ina Raveling bij de balk namens CSVO. Deze geslaagde ochtend was zeker voor herhaling vatbaar.