08.08.2017 Gasten uit Roemenië in Vlagtwedde

Vlagtwedde - In de week van 31 juli t/m 7 augustus mocht de Ned. Herv. Gemeente in Vlagtwedde een groep gasten ontvangen uit hun zustergemeente Feketegyarmat in Roemenië. Dit contact bestaat al sinds 2006, en Vlagtwedde heeft al vier keer een bezoek gebracht aan Feketegyarmat. Dit jaar was het de tweede keer dat er een groep in Vlagtwedde op bezoek was. De gasten werden ondergebracht bij een aantal gastgezinnen.

Er was deze week ook een thema, nieuw leven, gebaseerd op de tekst uit Ezechiël 36 ; 26.

Daarnaast werd een bezoek gebracht aan een aantal bijzonder mooie plekken in onze provincie. Er werd een bezoek gebracht aan een kaasboerderij waar verteld werd hoe de echte Nederlandse kaas wordt gemaakt. Ook bezochten ze: Noordpolderzijl,   nieuw Statenzijl met een bezoek aan de Kiekkaaste, Punt van Reide om zeehonden te kijken en Termunterzijl waar de echte zoute haring werd geproefd. Verder natuurlijk Bourtange, het klooster in Ter Apel en het Streek Historisch Centrum in Stadskanaal met een beklimming van de watertoren. De gasten waren ook op bezoek bij het inpakken van kleren voor Roemenië, en staken hierbij de handen flink uit de mouwen. Ook werd er dankbaar gebruik gemaakt van de toezegging zelf kleren mee te mogen nemen. een bijzonder ontspannen zaterdagochtend . Bij park Emslandermeer werd gekanood en er was hier een picknick. Er was twee keer een voetbalavond van de jeugd uit Vlagtwedde tegen de jeugd uit Feketegyarmat. En natuurlijk de BBQ. Zondagavond werd de week afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd.

Op maandagochtend werd de reis naar Roemenië weer ondernomen. Het was een werkelijk prachtige week. Van beide kanten werd de hoop uitgesproken dat het contact in stand zal blijven.

Foto’s: Jan Bossen Onstwedde.info