02.05.2017 Wandelen voor Deddy in Onstwedde

Samen met Praktijk Zijn in het Nu organiseert Staatsbosbeheer Westerwolde zaterdag, van 9.00 tot 11.00 uur, een rustgevende wandeling voor het goede doel. Het gaat hierbij om de beleving van de natuur in Vierstukken. De opbrengst van de wandeling gaat naar Deddy Kruize.

De Veenhuizerstukken, een voormalig vloeiveld van de aardappelmeelfabriek De Twee Provinciën in Stadskanaal, is tot nu toe altijd afgesloten geweest voor publiek vanwege zijn inmiddels ontwikkelde hoge natuurwaarde. Dit jaar is besloten een klein deel van het gebied open te stellen voor publiek, middels een gemarkeerde wandelroute. De officiële opening laat nog een aantal maanden op zich wachten. 

Africa Mercy
Deddy Kruize, een jonge vrouw uit Stadskanaal, heeft huis en haard verkocht om te gaan werken als operatieassistente op het grootste particuliere hospitaalschip, de Africa Mercy, in Afrika. Zij is door de inwoners van de gemeente Stadskanaal verkozen tot Knoalster van het jaar.

Deddy Kruize komt 20 mei naar Nederland voor een familiebezoek en zal op 7 juni worden ontvangen door burgemeester Baukje Galema van Stadskanaaal, omdat zij tijdens de uitreiking van deze titel niet in Nederland aanwezig kon zijn.

Fotograaf Hans Banus is samen met de redactie van De Kanaalstreek een actiecomité gestart om geld in te zamelen. Deddy krijgt het ingezamelde bedrag dan ook overhandigd namens de inwoners van de gemeente Stadskanaal. Onderdeel van deze actie zijn georganiseerde initiatieven door verschillende organisaties, waaronder de wandeling in Vierstukken.

Aanmelden
Aanmelden kan bij boswachter Anneke Epping, via e-mail of via telefoon, 06-20357586.

Verzamelpunt
Verzamelpunt voor wandelaars parkeerplaats Veenhuizerstukken, Ter Maars 9 in Onstwedde. De kosten bedragen 7,50 euro per persoon; dit is inclusief koffie/thee en koek. Aangeraden wordt om stevig schoeistel en makkelijk zittende kleding te dragen. Honden zijn niet toegestaan.

Aanmelden

Bron/foto: Streekblad

Redactie: Deddy Kruize is een achterkleinkind van koster Kruize van de Hervormde kerk