22.04.2014 POH-GGZ nieuw bij dokter de Kroon

Huisartsenpraktijk J. de Koon wil u graag informeren over de mogelijkheid om een aantal gesprekken te hebben met hun nieuwe POH-GGZ. Deze afkorting staat voor praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg.

Mevrouw G. Imminga is sinds februari in de praktijk werkzaam op maandag en vrijdag. Ze is een ervaren psychosociaal hulpverlener onder andere op het gebied van jeugdhulpverlening en individuele begeleiding van volwassen.

Op dit moment volgt ze de opleiding POH-GGZ aan de Hanzehogeschool te Groningen.

Het doel van de gesprekken is om iemand weer beter in staat te stellen zelf z'n leven beter vorm te geven, of om te helpen om problemen beter op te lossen. Dat lukt bij het merendeel van de mensen in een serie van 5 tot 10 gesprekken.

Mocht dit toch niet goed mogelijk blijken (omdat bijvoorbeeld de problemen die men ervaart toch te complex zijn) dan kan een verwijzing naar de basis ggz of specialistische ggz geadviseerd worden.

Om een afspraak te maken met de POH-GGZ is het wel nodig eerst contact te hebben met de huisarts zodat deze een gerichte verwijzing kan maken naar de POH-GGZ. U kunt hiervoor via de assistente een afspraak maken.

website