05.11.2014 En ook nog de officiële CD presentatie

Lenny & Junior bestaat uit twee muzikanten die hun sporen al op verschillende manieren hebben verdiend. Lenny, Leonie Toering wiens grootouders in Almelo woonden, is veelzijdig: (zang, dwarsfluit, piano, gitaar, accordeon, cello). Ze houdt zich vooral bezig met Italiaanse folk en is begonnen als straatmuzikant in Rome met het trio Brancaleone. Daarna heeft ze in bands gespeeld als O’Bramosia, Sweetwicked en The Touring Hoodoos.

Junior (Marcel Alkema) zingt en speelt gitaar en mondharmonica. Hij richt zich vooral op de authentieke blues. Je kunt hem nog kennen van bandjes als Blueband, The Touring Hoodoos en The Jailbirds. Na samen in The Touring Hoodoos te hebben gespeeld, zijn de twee verdergegaan als duo. Een raakvlak vonden ze in de folk: voor Leny de Europese, en voor Junior de Amerikaanse folk. Het gaat om muziek die eenvoudig, maar gepassioneerd is. Muziek die al generaties lang wordt doorgegeven, en op deze manier wil het duo ook zijn steentje bijdragen aan het voortbestaan van deze stroming.

Ze omschrijven hun genre zelf als 'hedendaagse folk met een oude ziel'. In hun repertoire worden covers afgewisseld met - steeds meer - eigen werk. 'Onze invloeden komen uit de Amerikaanse blues en country, maar ook uit andere gebieden als de Europese folk, maar ook plekken als Mexico, Mongolië en zelfs China. Maar het is de folk die ons verbindt. Ons repertoire wordt echter nog steeds breder en ook moderner.'

Zondag 23 november 15.00 uur, entree € 12,00

Reserveren is aanbevolen via e-mail of T (0599) 331731.

E-mail

Website Geert Schreuder

Website Lenny & Junior

Video Lenny & Junior