23.10.2014 Dubbelconcert jong Groningstalig talent

De pittoresk gelegen Gasterij Natuurlijk Smeerling in de authentieke Westerwoldse boerenhoeve met Halmingh’s Hoes in beschermd dorpsgezicht Smeerling is op zondagmiddag 16 november het sfeervolle decor van een dubbelconcert van jong, Groningstalig talent. Op de bühne staan dan de Groningstalige zangeres Marlene Bakker en singer-songwriter Bas Schröder.

Marlene Bakker
Marlene Bakker is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Deze jonge vrouw zingt met prachtige stem onder meer liedjes van Ede Staal, Groninger vertalingen van nummers van onder meer Adele en eigen composities. Dit bezorgt haar een geheel eigen plek binnen de dialectpop. De geboren en getogen Groningse keerde na een paar jaar Brabant in 2010 terug naar haar geboortegrond en begon liedjes van Ede Staal te spelen. De reacties waren gelijk enthousiast, wat haar stimuleerde om op de ingeslagen weg door te gaan. In januari ging haar single Loat Grunnen nait zakken in première en op 17 oktober is haar tweede single Heufd as helm gelanceerd bij Radio Noord. Deze single is een voorproefje op Marlene eerste Groningstalige album dat in 2015 uitkomt.

Bas Schröder
Dat Bas Schröder Groningstalig zingt mag een klein wonder heten. Want hoewel hij is geboren en getogen onder de rook van de Stad, beperkte zijn Groningse woordenschat zich lange tijd tot ‘moi’. Met de aanschaf van het Nieuw Groninger Woordenboek van K. ter Laan veranderde dit grondig. Schröder is in de regio met name bekend als geesteskind van de band Swinder, waarvan de single Noar Stad veelvuldig op RTV Noord te zien en te horen is. Met zijn band was Schröder al onder meer te zien en horen in De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Here Comes The Summer, Noorderzon en Bevrijdingsfestival Groningen. Maar deze middag speelt hij solo als singer-songwriter Groningstalige liedjes in de Gasterij.

Kaarten
Het concert op zondagmiddag 16 november begint om 13.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kaarten kosten 12,50 euro inclusief onbeperkt koffie of thee en huisgemaakte poffert. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, T (0599) 312611, of per e-mail.

Kaarten bestellen per e-Mail

Meer informatie over de artiesten (1)

Meer informatie over de artiesten (2)

Website Gasterij Natuurlijk Smeerling