11.05.2017 De zomeractie, vandaag van start

Onstwedde heeft veel te bieden voor haar inwoners. Er zijn fantastische faciliteiten: voetbalvelden, tennisbanen, een sporthal en zwembad, een multifunctionele accommodatie, scholen, winkels en bedrijven. Kortom Onstwedde is een leefbaar dorp en dat willen we samen ook blijven.

Al deze faciliteiten verhogen de leefbaarheid van het dorp. Bovendien is er op dit moment een mooie diversiteit aan winkels en bedrijven en dat moet ook zo blijven. We willen een dorp waar het ook op de langere termijn mogelijk blijft om de dagelijkse boodschappen te doen. Een dorp zonder deze winkels zou zeer ten koste gaan van de leefbaarheid. Stelt u zich een dorp voor waar u geen dagelijkse boodschappen meer kunt doen, geen brood of vlees meer kunt kopen! Het zou zeer ten koste gaan van de leefbaarheid van het dorp. Het heeft bovendien een negatief effect op de waarde van uw woning.

De ondernemers in Onstwedde doen hun uiterste best om hun bedrijf een toekomst te geven en om de Onstwedders en bewoners in de regio van dienst te zijn. Het is echter wel belangrijk dat men, daar waar het kan, ook een beroep doet op deze ondernemers.
De Handelsvereniging Onstwedde heeft een werkgroep in het leven geroepen om de aanwezigheid van bedrijven en winkels te promoten. Deze werkgroep bedacht een aansprekende promotiecampagne onder de naam ‘Ik koop altied in Onstwedde’.

De Onstwedder Shopper
De komende maanden worden er allerlei leuke acties ‘uitgerold’. We beginnen met het aanbieden van de ‘Onstwedder Shopper’. Een hele mooie boodschappentas voorzien van een slogan om trots op te zijn. De shopper is gevuld met leuke, bruikbare producten en hele mooie aanbiedingscoupons. De shopper kost slechts € 10,- maar de werkelijke waarde kan al snel oplopen tot € 50,- of meer! Deze shopper wordt vanaf 11 mei aangeboden aan alle inwoners van Onstwedde.

De leden van voetbalvereniging Onstwedder Boys, Volleybalvereniging VCO '72, Gymnastiekvereniging CSVO, manege De Driesporen en tennisvereniging Uneswido dragen hun steentje bij aan deze actie, zij zorgen voor de verspreiding van de Onstwedder shoppers en bieden  deze op donderdagavond 11 mei vanaf 18.00 uur in Onstwedde en het buitengebied huis aan huis aan. Op zich een prachtig voorbeeld van leefbaarheid natuurlijk, de ondernemers sponsoren de verenigingen en zij doen op deze manier iets terug. Zo houden we elkaar in stand en daar draait het uiteindelijk om.

Helaas zal donderdag niet iedereen thuis worden aangetroffen maar vanaf 12 mei zal de Onstwedder Shopper voor iedereen verkrijgbaar zijn bij de winkels in Onstwedde.

De fotoactie
Mensen die gaan winkelen in Onstwedde wordt geadviseerd om gebruik te maken van de Onstwedder shopper. Dat is de tweede actie. Wekelijks zal er een ‘shopper van de week’ worden gefotografeerd en die maakt kans op een mooie weekprijs. Op Onstwedde.info wordt wekelijks de shopper van week bekend gemaakt.

De Handelsvereniging Onstwedde roept iedereen op om mee te doen! Naast deze leuke shopper en de leuke prijzen die er te winnen zijn willen we vooral samen zorgen voor een blijvend leefbaar dorp!

Alvast bedankt!

Volg de actie ook via Facebook