13.05.2017 Bewoners Het Landhuis trots op nieuwbouw

Vrijdagmiddag werd onder grote belangstelling de nieuwe woonvorm van De Zijlen aan de Landlaan in Onstwedde feestelijk geopend. Alvorens burgemeester Baukje Galama tot de officiële opening over kon gaan werd door een van de bewoners de nieuwe naam onthuld. De woonvorm heeft de naam: Het Landhuis gekregen.

Na een korte toespraak door onder andere Hetty de With, Raad van Bestuur van Stichting De Zijlen, was het tijd het gebouw officieel te openen. Burgemeester Galama nam deze taak, samen met een van de bewoners op zich. Nadat het lint was doorgeknipt mochten de belangstellenden onder het genot van een hapje en drankje het gebouw bezichtigen.

Het Landhuis bestaat uit 20 appartementen en 4 studio’s. De studio’s zijn bedoeld voor bewoners die meer zorg nodig hebben. Op 28 maart j.l. vond de verhuizing van de Woldstee naar de nieuwe woonvorm plaats.

Alle bewoners hebben nu veel meer privacy en comfort, met o.a. een eigen badkamer en toilet. Bovendien is de nieuwe woonvorm van alle gemakken voorzien op gebied van thuistechnologie.

Bron/foto's: Westerwolde Actueel