07.08.2017 25 duizend voor onderzoek zwembad

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal willen 25.000 euro uittrekken voor een onderzoek naar de toekomst van de zwembaden.

Dat hebben ze gisteren bekend gemaakt. Het is de bedoeling dat voor het onderzoek een deskundig bedrijf wordt ingehuurd en dat de resultaten ervan in 2018 klaar zijn. ,,Zodat we in het voorjaar van 2019 een besluit kunnen nemen’’, zegt wethouder Francis Boen (PvdA).

Bezuinigen

De gemeente heeft drie openluchtbaden: De Horsten in Musselkanaal, Bad Noord in Stadskanaal en ‘t Vlasmeer in Onstwedde. Jaren geleden maakte ze al haar voornemen bekend op die voorzieningen te bezuinigen.

Maar een precies besluit daarover werd verschillende keren uitgesteld. Onlangs werd de datum opnieuw ‘opgerekt’, nu dus tot de lente van 2019.

Rapport

Dan moet er een rapport liggen waarin de voor- en nadelen en gevolgen staan van alle opties met betrekking tot de drie baden. ,,Want dat behelst het onderzoek’’, stelt Boen. ,,Het moet duidelijk maken wat het betekent als we niets veranderen, wat als we alle baden sluiten, wat als we een of meer baden openhouden. We betrekken bij dit alles ook het voorstel vanuit Musselkanaal.’’

Over twee jaar

Enkele inwoners van dat dorp willen met een coöperatie het bad De Horsten overnemen. Zij willen het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid van de gemeente. Maar met het besluit om die 25 mille voor een onderzoek uit te trekken, maken B en W dus duidelijk dat het finale besluit pas over twee jaar wordt genomen.

Bron: DVHN